Rovaniemeltä tuli revanssi heti tuoreeltaan – pienet siirrot pohjustivat voiton OrPolle

Passari Nea Luntamo on monitaitoinen pelaaja. Tässä hän nostaa Kangasalan hyökkäystä takakentältä, ja Rovaniemellä Luntamo napsi puolet koko joukkueen torjuntapisteistä. Arkistokuva: Juha Jäntti

Ponnistuksen liigajoukkue hävisi viikko sitten Orivedellä rovaniemeläiselle Woman Volleylle 0–3. Joukkueet kohtasivat sunnuntaina uudelleen Napapiirillä. Nyt lukemat olivat toisin päin. OrPo otti 0–3-voiton erin 23–25, 22–25, 23–25.

Voitto katkaisi OrPon kolmen pelin tappioputken. Seura jatkaa runkosarjassa neljännellä sijalla, mikä tietäisi kotietua puolivälieriin.

Molemmat joukkueet hamusivat nytkin pisteitä, mutta karvas tappio Kuusamossa sisuunnutti vieraita entisestään. Kentälliseen tehtiin pari siirtoa. Ada Aronen siirtyi yleispelaajasta hakkuriksi Liisa Rinta-Tassin paikalle ja yleispelaajaksi aloitukseen tuli Annukka Paloniemi. Siirrot osoittautuivat hyviksi, sillä Aronen ja Paloniemi olivat merkittävässä roolissa voiton metsästyksessä.

Passeja tuli tasaisesti eri pelaajille, joukkueet muutenkin tasapäiset

Joukkue tarvitsi lisää ratkaisijoita verkolle, kun syyskauden koko liigan pistekuningatar Ariana Pirv on kadottanut vireensä. Pölkky-pelissä saldo oli 8/+1 ja Rovaniemellä 8/-2.

Rovaniemellä OrPon passari Nea Luntamo ruokki kaikkia pelaajia verkolla, keskipelikin saatiin pyörimään. Luntamo teki itse kolme torjuntapinnaa eli puolet joukkueen torjunnoista. Hänet palkittiin OrPon parhaana. PROlibero-palkinto tuli Emilia Putkisaarelle.

Joukkueiden suoritukset olivat tilaston mukaan melko tasapäiset. Torjunnat menivät 5–6, ässät 4–7, hyökkäykset 36–43 kotijoukkue ensin mainittuna. Joukkueet tekivät syöttövirheitä kilpaa, tulos 14–11.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hyväksi 23–21, kun kotijoukkueen virheet, Netta Rekolan ässä ja Ariana Pirvin hyökkäyspiste päättivät erän vieraille. Toisessa erässä OrPo oli johdossa 14–22. Sitten Rovaniemen Oona Viljanen syötti kuuden pisteen putken, kun OrPo teki jonossa hyökkäysvirheitä. Ada Aronen päätti erän kahdella hyökkäyksellä.

Kolmoserässä OrPo johti 17–21. Taaskin Rovaniemi hilautui lähelle, numeroihin 23–24 Martina Konecnan hyökkäyksellä. Woman Volleyn parhaana palkittu Saana Lindgren päätti ottelun syöttövirheeseen.

Sunnuntain voitto lämmitti, seuraava peli jo keskiviikkona

Lindgren saalisti lukemat 13/+4, Miia-Maria Mäkikyrö 8/+6 ja Riikka-Liisa Kärkkäinen 7/+5 olivat kotijoukkueen parhaimmistoa. Orivesiläinen Oona Viljanen keräsi lukemat 8/-3.

OrPosta joulukuun tähdistöön valittu Netta Rekola oli varma tappaja verkolla, saldo 11/+9. Annukka Paloniemi ja Ada Aronen olivat tasavahvoja, saldo kummallakin 12/+6. Nea Luntamon luvut olivat passariksi korkeat 6/+4.

– Vastaanotto tökki jälleen. Se tiesi häviötä, totesi Woman Volleyn valmentaja Teemu Mäkikyrö.

Tänään saimme paremman pelin aikaiseksi. Kolme pistettä lämmittää. Keskiviikkona pelataan jo LP Vampulaa vastaan kotona. Väliin mahtuu vain yksi harjoitus, heitti OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

Pelaajien kiukku tuotti tulosta

– Olimme tänään kiukku päällä. Eilen oli heikko peli ja viikon takainen Woman-tappio sisuunnutti. Se tuotti meille hyvän tuloksen, kertoi OrPon passari Nea Luntamo.

OrPo pitää hallussaan runkosarjan neljättä sijaa 36 pisteellä. Viidentenä on pelin vähemmän pelannut Puijo Volley 32 pisteellä. Hämeenlinna on pudonnut kuudenneksi kaksi peliä vähemmän pelanneena 29 pisteellä.

Keskiviikon peli LP Vampulaa vastaan kotona on taas tärkeä nelossijan saavuttamiseksi runkosarjassa.