Punainen kortti viuhui ja vei kaksi erää – OrPon kantti kesti vielä viimeisen väännön

Annukka Paloniemen (numero 7) lyönti painuu Vampulan kenttään. Libero Mia-Maria Jokinen ei aivan ehdi pallon taakse. Kuva: Juha Jäntti

OrPon keskiviikkoinen kotiottelu LP-Vampulaa vastaan oli jälleen alusta lähes loppuun tiukkaa pistetaistelua ja pitkiä palloralleja. Peli kävi OrPon puolella välillä niin kuumaksi, että päätuomari Arto Muro joutui vilauttamaan kahteen otteeseen punaista korttia.

OrPo käänsi ensimmäisen ja toisen erän edukseen, mutta kolmannessa Vampula pääsi eräpalloon tilanteessa 21-24. OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos kimpaantui tuomarin ratkaisusta ja protestoi jokseenkin värikästä kieltä käyttäen. Tuomari näytti punaista, ja vieraat saivat tästä ratkaisevan pisteen.

Yhtä tiiviissä tunnelmassa mentiin myös neloserän päätöspalloissa. Tilanteessa 22-24 puolestaan passari Nea Luntamon käämi kärähti kortin arvoisesti, ja tämänkin erän päätöspiste kirjattiin saman tien Vampulalle.

OrPon joukkueen kantti piti kahden edellisen erän kuohahdusten jälkeen jälleen viitoserässä, kun taas Vampula hyytyi pahemman kerran. Kotijoukkue nosti hyvin palloja ja takoi niitä antaumuksella vastapuolen kenttään. Eräpisteet 15-7 kertovat selkeää kieltään tapahtumista.

OrPo otti kaksi tärkeää sarjapistettä lukemin 3-2 (25-23, 26-24, 21-25, 22-25, 15-7) pitäen samalla edelleen nelospaikkansa sarjataulukossa.

Ariana Pirv urakoi tutuissa rooleissa. Tässä hän nostaa aloituksen. Kuva: Juha Jäntti

OrPon hyökkäysrintamalla tehokkain oli Ariana Pirv, joka paukutteli 52 passista 21 pistettä. Myös Ada Aroselle ja Annukka Paloniemelle kehkeytyi laitureina tiivis iltapuhde, kun pitkiä taistelupalloja riitti koko ottelun ajan.

– Olihan tämä vaiherikas peli, yhdenlainen saaga. Emme päässeet todellakaan helpolla, sillä vastustaja puolusti todella hyvin. Meillä oli hankaliakin hetkiä, mutta olen tyytyväinen siihen, että pidimme tasomme ja puristimme loppuun asti, Paloniemi totesi yli kaksituntisen koitoksen jälkeen.

– Ottelu oli tasaista kamppailua, tosin tappioerissä tulimme koko ajan hiukan jäljessä. Meille tuli syöttövirheitä, ja toisaalta vastustajan puolustus toimi tosi hyvin. Lopussa pelasimme taas virheettömämmin, ja homma kääntyi meille. Tämä oli tärkeä voitto pisteiden ja itseluottamuksemme kannalta.

Passari Nea Luntamo sai tehdä töitä tosissaan läpi koko ottelun etsiäkseen toimivia hyökkäyskuvioita. Vampulan torjunta liikkui ajoittain hyvin laitoihin. Vieraat saivat torjunnoilla 12 pistettä, kun OrPon muuri piti 8 kertaa.

– Aloitukset nousivat meillä kohtuuhyvin, eikä minun tarvinnut juosta liikaa pallojen perässä. Keskihyökkäyksiä olisi voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta meillä on vahvat laiturit, jotka tekivät nyt tarpeeksi hyvää tulosta.

Pirv oli OrPon kokonaispistesaldoissa selkeästi ykkönen. Vampula torjui hänen hyökkäyksensä kahdesti, ja välillä kovat viistolyönnit eksyivät leveiksi, mutta muuten Pirvin voimalyönnit tekivät selvää jälkeä. Illan pisteet päätyivät lukemaan +13, mikä oli sama kuin Vampulan ykköstykki Kristiana Petrovalla.

Netta Rekola jatkaa edelleen keskipelaajien hyökkäystilastossa liigan kärjessä, ja hänet valittiin myös liigan joulukuun tähdistöön. Rekola pääsi viljelemään tuttuja satasen hyökkäyksiään hyvällä teholla.

Illan parasta antia olivat pitkät pallorallit, joissa kummankin joukkueen kenttäpuolustus nosti ja haki palloja viimeiseen asti.

Tässä Ariana Pirv on jo samassa pallossa takomassa nostonsa jälkeen palloa Vampulan kenttään. Kuva: Juha Jäntti

OrPon aloitusten vastaanotot nousivat kohdalleen 50-prosenttisesti, kun Vampula pääsi 44 prosenttiin. Paloniemi nosti yli puolet vierasjoukkueen aloituksista.

Ässäsyöttöjä kirjattiin lähes koko OrPon kuusikolle, yhteensä 12. Vampulalle kertyi 7 ässää.

Vampulan päävalmentaja Ziga Kos näki ottelussa ainakin sen hyvän puolen, että joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat aina yhtä tiukkoja ja mielenkiintoisia. Pitkiä palloralleja ja hyvää taistelua riittää yleensä alusta loppuun.

– Syöttöjen vastaanotto oli nyt se tekijä, joka ratkaisi pelin. Joukkue, jolla tämä toimi paremmin, pystyi voittamaan eriä. Meillä oli mahdollisuudet vielä viidennen erän alussa, mutta sitten tuli turhia virheitä, ja erä lähti käsistä, Kos totesi.

– Ariana Pirv oli tänään kovassa vedossa, emmekä löytäneet keinoja saada hänet tarpeeksi hyvin kiinni.