Hengen eväitä: Ihmeiden aika ei ole ohi!

Ensi sunnuntain evankeliumiteksti kertoo Jeesuksen ensimmäisestä ihmeteosta, jonka Jeesus teki Galilean Kaanaassa muuttaessaan veden viiniksi (Joh. 2).

Evankeliumeja lukiessamme eteemme tulee useita ihmetekoja, joita Jeesus teki. Apostoli Johannes kirjoittaa: On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa. (Joh. 21:25)

Ihmeiden aika ei ole kuitenkaan vielä ohi, vaan se on jatkunut ja jatkuu edelleen Jeesuksen seuraajien elämässä. Tämän todistajana olen itsekin saanut olla lukuisia kertoja 30-vuotisen uskonelämäni aikana.

Jeesus ei kuitenkaan tullut tähän maailmaan ensisijaisesti ihmeiden tekijänä, vaan Pelastajana kuten Raamattu sanoo: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Siksi haluankin nostaa esiin kolme Jeesukseen liittyvää ihmettä, jotka ratkaisevat tulevan kohtalomme, jos otamme ne uskossa vastaan.

Ensimmäinen ihme on neitseestä syntyminen, joka rationalisesti ajattelevalle ihmiselle on suuri mysteeri. Jeesus oli kuitenkin samalla kertaa täydellisesti Jumala ja täydellisesti ihminen ja siten hän pystyi tekemään rauhan Jumalan ja ihmisen välillä.

Toinen ihme on Jeesuksen ylösnousemus sristinkuoleman jälkeen, mikä tuntuu täydellisen käsittämättömältä inhimillisen ajattelun kannalta.

Kolmas ihme on se, että Jeesus tulee takaisin, kuten enkelit ilmoittivat opetuslapsille: Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.” (Apt. 1:11) Silloin hän ei enää tule seimen lapsena, vaan Kuninkaana ja Tuomarina.

Nämä kolme keskeistä ihmettä sisältyvät apostoliseen uskontunnustukseen, joka kiteyttää Raamatun opin kristinuskon keskeisistä asioista. Kaikki muut ihmeteot joita saamme kokea, ovat kuin välähdyksiä tulevasta Jumalan valtakunnasta, joka tulee kerran koko loistossaan.

Nyt vielä joudumme elämään tässä jännitteessä, että Jumalan valtakunta on todellisuutta jo nyt, jos otamme sen uskossa vastaan, mutt loppuhuipennus on vielä tulossa.

Voitto Perkiö, pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment