Pisteet jäivät lopulta kotiin – virheisiin ei ollut varaa

Jessika Mursula (18) oli OrPon paras pelaaja LiigaPloki-ottelussa. Hänen torjumansa pallo putoaa vierasjoukkueen kenttään. Kuva: Juha Jäntti

OrPo teki lauantaina juuri sen, mikä oli tarpeen, jotta se pystyi nappaamaan tärkeät sarjapisteet vierailevalta Pihtiputaan LiigaPlokilta. Hyvä perustason suoritus toi voiton 3-1 (25-17, 25-19, 23-25, 25-18). Kolmoserän tappio kuitenkin muistutti, että virheisiin ei ole varaa, vaikka vastassa oli sarjataulukossa viisi sijaa alempana pudotuspelipaikkaa tavoitteleva joukkue.

– Ottelu lähti meiltä hyvin liikkeelle, ja peli pysyi hyvin koossa kaksi ensimmäistä erää. Keskittyminen katosi hiukan kolmannessa erässä, ja teimme alkuun paljon virheitä. Onneksi saimme koottua taas itsemme päätöserään, OrPon parhaana pelaajana palkittu Jessika Mursula summasi illan tapahtumia.

Mursulalle kirjattiin komeat kuusi torjuntaa. Hyökkäykset upposivat vastustajan kenttään 64 prosentin teholla. Passari Nea Luntamo viljeli aiempaa enemmän nopeita keskihyökkäyksiä jakaen passeja juuri Mursulalle, jonka kokonaispistesaldo +9 oli OrPon kärkeä yhdessä Netta Rekolan kanssa.

Rekola paukutteli taajaan satasen hyökkäyksiään LiigaPlokin kenttään. Hän sai 14 passia, joista tuloksena oli 11 kertaa piste suoraan hyökkäyksestä.

OrPon pelaajilla oli nyt syöttö kohdallaan lähes koko ottelun ajan. Ässäsyöttöjä kertyi 13, kun vieraat tehtailivat niitä vain 5. Toisaalta syöttövirheitä tuli rutkasti etenkin kolmannessa erässä. OrPo voitti tämänkin vertailun lukemin 11-5.

Liigan syöttöpisteissä kärkisijoilla oleva Mursula syötti tällä kertaa yhden ässän.

– Oma tuntumani syöttöön ei ollut nyt niin hyvä kuin olisin toivonut, mutta harjoittelussa se taas paranee. Haimme nyt tarkoituksella enemmän keskihyökkäyksiä, jotta saamme levitettyä hyökkäyspeliämme monipuolisemmaksi. Tässäkin meillä on vielä tuntuman hakemista.

Netta Rekola oli jälleen tehokas satasen hyökkäyksissään. Kuva: Juha Jäntti

Aloitusten nosto petti

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos oli tyytyväinen siihen, että joukkue toi tärkeästä ottelusta pisteet kotiin. Joukkueella on runkosarjassa jäljellä vielä seitsemän ottelua, joiden joukossa on yksi peli Kangasalaa vastaan ja kaksi koitosta LP Viestiä vastaan.

– Yritämme vielä parantaa varsinkin torjuntaa ja puolustuspeliä. Pyrimme löytämään loppupeleihin vielä entistä aggressiivisempaa otetta mukaan.

LiigaPlokin tuore päävalmentaja Arto Oinas totesi olevansa melkoisen haasteen edessä siinä, että hän ehtisi tuoda joukkueen otteisiin vielä korjauksia ja parannuksia. Aiempi päävalmentaja Mikko Pesonen jättäytyi pois tehtävästä pari viikkoa sitten, ja Oinas luotsaa joukkuetta loppukauden.

– Joukkueen helmasynti on ollut pelata arkaillen otteluiden alut. Emme saa peliämme auki, minkä vuoksi olemme sitten aina takamatkalla. Tällainen lukkotilanne on päässyt muodostumaan, koska joukkue on kärsinyt jo pitkään monenlaisista vastoinkäymisistä.

Oinas arvioi heikon aloitusten nostopelin yhdeksi avaintekijäksi lauantain tappioon.

– Kun saimme nostopelin kuntoon, pilasimme homman sitten tyhmillä hyökkäysvirheillämme. Meillä olisi ollut mahdollisuus jopa voittaa sen  jälkeen, kun aloitukset alkoivat nousta. Pelasimme kaksi viimeistä erää jo sillä tasolla, johon pystymme parhaimmillamme.

LiigaPlokin tavoitteena on playoff-paikka.

– Meillä on kova loppuohjelma, kun LP Viesti ja Kangasala tulevat kumpikin vastaan kahdesti. Siinä on meillä isot vuoret kiivettäviksi.

Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin Anna Yefremenko, joka hyökkäsi ajoittain tehokkaasti, korkealta ja kovaa. Pro libero -palkinnon sai OrPon Emilia Putkisaari, joka teki tukun näyttäviä takakentän pelastuksia. Annukka Paloniemi kantoi tällä kertaa suurimman vastuun aloitusten nostoissa.

Ariana Pirv urakoi eniten OrPon hyökkäyspuolella. Tehoja laskivat muutamat leveäksi päätyneet lyönnit, ja vieraiden torjuntakin nappasi hänet kolmesti kiinni.

OrPo jatkaa sarjataulukossa neljäntenä. Joukkueen seuraava ottelu on ensi lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Puijo Wolley.

Leave a Comment