Hereille nyt, paikkoja on tarjolla

Kesätyöpaikkaa etsivien nuorten kuumin sesonkiaika on alkanut. Moni paikallinen yrittäjä on jo ilmoittanut, että töitä olisi kesällä tarjolla ja että tekijöitä todella tarvitaan.

Kesätyöntekijät ovat työnantajille arvokas apu. He mahdollistavat vakituisen henkilöstön lomien järjestymisen ja siten yritysten palveluiden jatkumisen myös lomakausien aikana. Etenkin kausiluonteisilla työaloilla, kuten puutarhoilla, uimarannoilla ja erilaisissa huvittelukeskuksissa kesätyöntekijät ovat suuressa roolissa. Miten kävisi esimerkiksi tilojen mansikkasadon, jos poimijoita ei niille saada tarpeeksi?

Kesätyöntekijän työsuhde on yleensä lyhyt. Se voi kestää muutaman viikon tai ehkäpä muutaman kuukauden. Kranttuilemaan ei kesätöiden kohdalla kannatakaan alkaa, sillä vain harvoin kyse on siitä työpaikasta, josta on aina unelmoinut. Tällaisiakin onnenpotkuja voi toki tapahtua.

Vaikka ajanjakso ei tunnu pitkältä, ennättää työntekijä sinä aikana kerätä runsaasti arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. Hyvä takataskuun poimittava taito on jo se, kuinka työpaikoilla ja toisten palveluksessa yleisesti toimitaan.

Tärkeitä ovat myös ihmissuhteet, joita kesäpestien aikana solmitaan. Se kaveri, jonka kanssa kastelet ensi kesänä hautausmaalla kukkia, voi olla jonain päivänä tarjoamassa sinulle urasi kannalta tärkeää tehtävää.

Leave a Comment