Varsinainen sankareiden ammattikunta

Oriveden ja Juupajoen yrittäjärintamalla ei ole lannistuttu. Näin voi päätellä muun muassa lehdessämme viime aikoina julkaistuista uutisista.

Tyhjinä olleet kiinteistöt ovat saaneet sei­niensä sisälle toimintaa ja pitkään palkkatyötä tehneet henkilöt ovat tehneet irtioton vanhasta arjestaan ja ryhtyneet yrittäjiksi.

Edelliset kaksi vuotta ovat olleet monille aloille vaikeita. Monet yrittäjät ovat joutuneet taiteilemaan muuttuvien rajoitustoimien ristiaallokossa ja huo­lehtimaan omalta osaltaan siitä, että toiminta on ollut koronaturvallista.

Lisäksi pienikin yllätyksenä tuleva muutos muutoin hyvin viilattuun toiminta­tapaan tarkoittaa yrittäjälle yleensä ylimääräisiä menoeriä.

Yrittäjänä toimiminen tuntuu etenkin viime aikoina olleen todellinen sankareiden ammatti. Moni on koronan lisäksi taistellut yleisesti kohonneiden kustannusten kanssa ja yrittänyt löytää siitä viidakosta oman parhaimman polkunsa ulos. Asiakkaan roolissa tuleekin aivan liian harvoin mietittyä, mihin kaikkeen jo pelkästään korkealla tasolla oleva polttoaineen hinta voi oikeasti vaikuttaa.

Seudun yrittäjät ja yritykset tarvitsevat kannustustamme. Paikalliset asiakkaat ovat monelle yritykselle ja liikkeelle se voima, jolla ne jaksavat ja pystyvät toimimaan.

Pidetään siis paikalli­sen yrittäjyyden lippua korkealla.

Leave a Comment