Kangasala oli lauantaina OrPoa parempi – OrPon Jessica Mursula teki kolmannessa erässä upean pisteputken

OrPon liigajoukkue ja valmennus sairasteli koronaa kolmisen viikkoa lähes koko joukkueena. Saliharjoittelut olivat vähissä ja se näkyi otteissa, kun lauantaina vastassa oli LP Kangasala.

Naapurikaupungin ylpeys selvitti vieraansa suoraan kolmessa erässä erin 25-22, 25-8, 25-23.

Joukkueiden taitotasosta ei kuitenkaan saanut täyttä kuvaa, kun merkittäviä pelaajia puuttui molemmista kokoonpanosta. OrPolta puuttui Ariana Pirv ja Kangasalta keskitorjuja Braedyn Tutton.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen lepuutti myös Emmi Riikilää, mutta joutui ottamaan hänet peliin kolmannessa erässä.

OrPo johti sitä Jessica Mursulan seitsemän pisteen syöttöputken ansiosta 2-9. Sen aikana Liisa Rinta-Tassi ja Netta Rekola takoivat verkolla hyökkäyspinnoja.

OrPo pelasi hyvää peliä kolmoserän loppuun asti. Se oli johdossa vielä 20-21 sekä tasoissa 23-23 Ada Arosen hyökkäyspinnalla. Ratkaisevat voittopisteet takoivat Kangasalan luottopelaajat Roosa Laakkonen ja Emmi Riikilä.

OrPolla oli hyvää ensimmäisen erän loppu ja kolmas erä. Kangasalan parhaana palkitun Roosa Heikkiniemen syötöt olivat OrPon vastaanotolle myrkkyä.

OrPossa Jessica Mursula onnistui seitsemän pisteen putkella. Mursula ja Netta Rekola olivat tehokkaita vähäisen passimäärän päättämisessä. Joukkueen torjuntapisteet olivat vähissä, vain Netta Rekolan kaksi pistetorjuntaa.

OrPon parhaana palkittiin Ada Aronen, joka teki upeita hyökkäyksiä. Hänen plussaldonsa 9/+2 laski syöttövirheillä.

– Ariana Pirviä en peluuttanut. Hän toipuu koronasta. Meillä on ollut vasta kolmet saliharjoitukset ovat takana koronasairastelun jälkeen, kertoi OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

Sunnuntaina OrPo on kohdannut Helsinki Volleyn Helsingissä. OrPo voitti otteluun erin 0-3.