Sairastelu romahdutti OrPon pelin Nurmossa – nelossija vaatii kaksi voittoa

Oriveden Ponnistuksen haaveet Mestaruusliigan runkosarjan nelossijasta kokivat kovan kolauksen Nurmossa sunnuntaina.

OrPo hävisi vajaalla joukkueella Nurmon Jymy-Volleylle suoraan 3–0 (25–20, 25–20, 25–15). Tappio tiesi putoamista sarjataulukossa viidenneksi, kun Hämeenlinna päihitti kotonaan Puijo-Volleyn 3–0.

Terveyssyistä ottelusta jäivät kotiin Netta Rekola ja Liisa Rinta-Tassi. Aloitukseen tuli uutena pelaajana pitkällä kuntoutuslomalla ollut Anastasia Boricheva keskihyökkääjäksi ja Annukka Paloniemi siirtyi hakkurin rooliin.

Nurmo aloitti heti terävästi. OrPolla oli ensimmäinen aikalisä tilanteessa 7–2. Sanni Rantanen syötti neljä ässää yhdellä syöttövuorolla Ariana Pirvin käsiin, ja tilanne oli jo 13–3.

Jatkossa Pirv hyökkäsi kaksi kolmen pisteen putkea. Hänen vastaanottonsa ei lähtenyt sujumaan, vaan ässiä upposi neljä lisää. Kahdeksan vastaanottovirhettä söi eväät erän voittamiseen.

Toisen erän ensimmäisessä pallossa, jonka OrPo voitti, Ariana Pirv lyyhistyi lattiaan. Hänet talutettiin kentältä sivuun eikä hän palannut enää peliin.

Paikan täytti liigaympyröissä vielä kokematon Elli-Saara Etelä. OrPo aloitti 0–3 johdossa ja kamppaili erävoitosta sitkeästi aina tilanteeseen 18–18 asti. Kolmoserä oli Nurmolle läpihuutojuttu.

Jymy-Volley syötti OrPon kumoon

Jymy-Volley syötti OrPon kumoon, ässät menivät kotijoukkueelle 12–2. OrPo hävisi vastaanoton 57–35. Näin heikolla nostolla ja huonolla puolustuksen liikkuvuudella ei pystytty luomaan purevia hyökkäyksiä.

Rekolan poissa ollessa keskihyökkääjät saivat kasaan vain kaksi pinnaa. Torjuntapinnoja OrPolle kertyi vaivaiset kolme.

– Meillä oli vaikeuksia vastaanoton kanssa. Alisuoriuduimme kaikilla osa-alueilla. Sairastelujen vuoksi meillä on ollut hankalat viikot. Kokoonpano muuttuu jatkuvasti. Nyt pelasin vaihteeksi hakkurina, totesi OrPon parhaana palkittu Annukka Paloniemi.

– Yritimme parhaamme, mutta kotijoukkue eteni nopeilla hyökkäyksillä vastustamattomasti, totesi OrPon käskyttäjä Nikolaos Gitzekos.

– Ensimmäinen erä tuli pelkillä aloituksilla. Saimme pitkästä aikaa parhaan rotaation kentälle ja tulosta tuli, kehui Nurmon valmentaja Kari Raatikainen.

Sanni Rantanen palkittiin Jymy-Volleyn parhaana, 15/+13. Riikka Valkosen tehot olivat 12/+10 ja Diana Lundvall pääsi lukemiin 14/+4.

PROliberoksi valittiin Laura Penttilä. Emilia Putkisaaren nostoprosentti oli häntä paljon parempi, 70-47.

OrPon Ada Aronen tehot olivat 10/+5, Ariana Pirvin 8/-3 ja Annukka Paloniemen 6/+3.

Runkosarjassa OrPolla vielä kaksi peliä

OrPolla on torstaina edessä vieraspeli LP Viestiä vastaan. Sen voittamalla OrPo voi vielä tavoitella nelossijaa, jos Hämeenlinna häviää LP Viestille ja Nurmolle.

Runkosarja päättyy OrPon osalta ensi maanantaina Hämeenlinnaa vastaan kotona. Se on myös todennäköinen puolivälierävastustaja. HLK on voitettu runkosarjassa kahdesti 3–0. OrPon joukkue pitääkin saada nopeasti terveeksi, niin puolivälierissä voi käydä ihan hyvin.

Ensimmäinen puolivälierä on perjantaina 18. maaliskuuta. Kotiedun määrittävät viimeiset pelit.

Leave a Comment