Vasta 14-vuotias Milla Haapaniemi teki ensiesiintymisensä liigakentällä – OrPon runkosarjan sijoitus voi ratketa jo ennen maanantain kotiottelua

OrPo joutui lähtemään torstaina Saloon rikkinäisellä kokoonpanolla kauden toiseksi viimeiseen Mestaruusliigan runkosarjan otteluunsa.

Runkopelaajista olivat poissa Ariana Pirv, Jessika Mursula ja Liisa Rinta-Tassi. Pirv paranteli pieniä vammojaan, samoin kuin Ada Aronen.

Joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla. Kentälle pääsivät Oriveden lukion lentopallolinjan oppilaat Elli-Saara Etelä, Liisa Soimasuo sekä 14-vuotias juniori Milla Haapaniemi.

LP Viesti voitti ottelun 3-0 (25-9, 25-14, 25-17).

Boricheva teki huiman syöttöputken

Ottelun ensimmäisessä OrPon nuoret pelaajat tunnustelivat, kuinka kovaa liigatasolla pelataan. Joukkueen vastaanotto levisi Viestin Jessica Kososen 11 pisteen syöttövuorolla. Joukkue ei enää siitä toipunut.

Toisessa erässä OrPon otteet kohenivat. Kolmannessa erässä hivuttauduttiin jopa tavoittelemaan erävoittoa, kun Anastasia Boricheva aloitti syöttöputkensa 23-11 tilanteesta ja päätti sen numeroissa 23-17. Boricheva teki vuorollaan kolme ässää.

OrPon koko joukkue äityi tilanteessa mainioon peliin. Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen joutui ottamaan aikalisän, jonka jälkeen Viesti sai tehtyä tarvittavat pisteet

Viesti ratkaisi voiton hyökkäystehoillaan. Viktoriia Tuchashvili ruokki nopeilla passeilla Iina Andrikopoulouta ja Kaisa Nymania, joita OrPo ei pystynyt pysäyttämään.

OrPon vastaanotto ei pystynyt nostamaan kovia syöttöjä tarpeeksi hyvin passari Nea Luntamolle. Hakkurina pelasi 14-vuotias Milla Haapaniemi, joka on nyt kautta aikojen yksi nuorimmista Mestaruusliigaa pelanneista. Passeja hän sai 23, joista kaksi päättyi pisteeksi.

Runkosarjan neljäs sija on vielä mahdollinen

OrPon tehokkain oli Annukka Paloniemi luvuin 8/+3. Borichevalla (6/+4) on käyttöä tulevissakin peleissä. Hän syötti ottelussa neljä ässää.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kummankin joukkueen liberot Emilia Putkisaari OrPosta ja Netta Laaksonen Viestistä.

– Milla, Elli ja Liisa ovat lahjakkaita pelaajia. He ovat mukana liigajoukkueen treeneissä ja intohimo lajiin on vahva, kertoi OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos.

Runkosarjan neljännestä sijasta kilpailevat nyt OrPo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Sijoitus ratkeaa viimeistään maanantaina Orivedellä, kun Hämeenlinna saapuu OrPon vieraaksi. Hämeenlinnalla on myös lauantaina ottelu, jolloin se kohtaa kotonaan JymyVolleyn.

Valmentaja Gitzekos uskoo, että Ariana Pirv ja Ada Aronen ovat maanantaina pelikunnossa.

Leave a Comment