OrPo kompastui nostopeliinsä ja hävisi ensimmäisen puolivälierän – joukkueen on petrattava paljon sunnuntaina kotiyleisön edessä pelattavassa ottelussa

OrPon puolivälieräsarja lentopallon Mestaruusliigassa alkoi surkeasti perjantaina Hämeenlinnassa Lentopallokerhoa vastaan.

Kotijoukkue möyhensi kovilla aloituksillaan vieraansa kumoon puhtaasti 3-0 (25-10, 25-18, 25-20).

Hämeenlinna otti sarjassa siis ensimmäsen voiton, joita tarvitaan kolme edetäkseen välieriin.

OrPo pelasi vaisuin ottein

Ottelun kulku oli OrPon osalta käsittämättöman vaisu. Se sortui täysin vastaanotto- ja puolustuspeliinsä. Vastaanottoprosentti oli 25, kun kotijoukkue nosti 43 prosentilla.

Torjuntapelaaminen oli risuaitaa, joukkue otti vain yhden torjuntapisteen Ada Arosen toimesta.

OrPon hyökkäyspeli ei lähtenyt lainkaan sujumaan. Keskihyökkääjät jäivät 14 passiin. Liigan varmin hyökkääjä, Netta Rekola jäi vähille passeille.

Hämeenlinna käytti hyväkseen avointa verkkoa tehden usean hyökkääjän voimalla korkeita prosenttilukuja. Koko joukkueen prosentti oli 59, kun OrPo jäi lukemiin 36.

Herääminen kolmannessa erässä ei riittänyt

OrPo heräsi kamppailuun oikeastaan vasta kolmannessa erässä. Siinä se nousi kerran tasoihin 16-16 tilanteessa.

– Saimme OrPoa vastaan kärsityn kolmen ottelun tappioputken poikki. Syöttömme oli vahva ja söi vastustajan tehoja. OrPo ei luovuta. Sunnuntaina Orivedellä kohtaamme aivan erilaisen vastustajan, arvioi Hämeenlinnan valmentaja Giovanni Torchio.

– Vastaanottomme oli huono, olimme kokonaisuutenakin heikkoja. Meillä ei ollut sitä intohimoa, mitä yleensä on. Meidän pitää löytää energia js luonne sunnuntain peliin, totesi OrPon käskyttäjä Nikolaos Gitzekos.

– Hämeenlinna pelasi hyvin. Me emme pelanneet lainkaan, panikoimme, enkä tiedä mitä tapahtui. Olimme hukassa, mutta uskon joukkueeseeni ja pelaamme sunnuntaina varmasti mainion ottelun, lupasi OrPon parhaana palkittu Ariana Pirv.

HLK:n palkittu oli Natasa Sevarika, 14/+11. Yasmine Madsenin tehot olivat 13/+11 ja Vera Klimovichin 11/+10. PROlibero oli Emilia Joensalo.

OrPon ykkönen, Ariana Pirv keräsi 12/+6, Netta Rekola 6/+4 ja Ada Aronen 6/-2.

OrPo pelasi vakiopelaajilla muutoin paitsi Jessika Mursulan paikalla keskellä oli Anastasia Boricheva, 2/0.

Seuraava kohtaaminen on sunnuntaina

Lentopallossa surkean peliin jälkeen voi tulla perään huippupeli. Sellainen käänne tarvitaan nyt OrPolle sunnuntain otteluun.

Joukkueen on tehostettava syöttöjään pureviksi, joilla saadaan rikki hyvää passipeliä esittäneen Jenna Ylivainion pelin rakentelu.

Liikkuvuutta puolutuspelaamiseen verkolla ja kentällä tarvitaan rutkasti lisää. Puolustuksen on rakennettava hyvät passipaikat passari Nea Luntamolle.

Leave a Comment