Hengen eväitä: Rukoilla voi kaikissa tilanteissa

Rukous on yksi tärkeimmistä kristitylle annetuista mahdollisuuksista, se on ikään kuin työkalu. Käytämmekö sitä, uskoen ja luottaen sen toimivuuteen? Rukoilla voimme kaikissa tilanteissa. Myös silloin kun elämässä on kaikki hyvin. Kiitos on olennainen osa rukousta. Koettelemusten keskellä on lupa käyttää rukousta.

Koettelemuksia on erilaisia. Synti joka houkuttelee meitä on rikkomus Jumalaa ja muita kohtaan. Sillä on tuhoava voima, eivätkä seuraukset ole koskaan rakentavia. Hengellinen kasvu hidastuu.

Jos sinä olet kokenut väärinymmärrystä, väheksyntää, halveksuntaa, muista että Jeesus ei ollut kovin suosittu palvelutehtävässään omassa kaupungissaan.

Jos olet sairauden keskellä, muista että Jeesus on kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Jeesus tietää, miltä sinusta tuntuu sairauden murtamana.

Jos olet taloudellisissa vaikeuksissa, muista että Jeesus syntyi köyhiin olosuhteisiin. Hän ei asunut siellä missä rikkaat ja ylhäiset, usein Hän saattoi viettää yönsä erämaassa villieläimet seuranaan. Hän kyllä tietää sen, kun ei ole paljon mitään.

Jos koet toivottomuutta, tarkoituksettomuutta, muista että Jeesus joutui käymään läpi samanlaisia vaiheita. Kun Hän oli ristillä, Hän kysyi Isältä, hylkäsitkö sinä minut? Hän voi antaa sinulle toivon ja merkityksen. Hän teki sen ristinkuolemallaan.

Jeesus on myös luvannut antaa meille rauhan, sellaisen rauhan mitä tämä levoton maailma ei voi tarjota.

Kärsimyksen ja koetuksen keskellä meillä on kaksi mahdollisuutta. Joko alistumme kohtaloomme ja alamme kapinoida, katkeroidumme ja käännymme pois uskosta. Toinen mahdollisuus on uskoa ja luottaa siihen, että Jeesus Kristus on kanssani kaikissa olosuhteissa.

Rukouksen tie on avoinna. Käytä rukousta koetusten keskellä. Rukouksessa on voima, kun se suunnataan Jeesukselle, sillä Hänellä on ristillä voitettu valta.

”Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu. Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää” (1 Kor 10.)

Samuel Mäkinen

Oriveden seurakunta

kappalainen

Leave a Comment