OrPon kausi päättyi puolivälieriin – Ariana Pirv pidettiin varmuuden vuoksi penkillä

Liisa Rinta-Tassi (vas.) ja Jessika Mursula torjumassa Yasmine Madsenin hyökkäystä nelospaikalta. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon fanit odottivat suurin toivein välieräpaikkaa, vaikka vastassa oli selkeästi vahvemman hyökkääjämateriaalin omaava Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Ensimmäisessä kotipelissä sen vastaanotto saatiin rikki ja hyökkääjät pihteihin. Neljännessä kohtaamisessa torstaina se ei onnistunut ja Hämeenlinna marssi hyökkäysylivoimalla murskaavaan voittoon numeroin 0–3, erät 15–25, 19–25, 20–25. Vieraat selviytyivät välieriin 24. kerran, vieläpä peräkkäisinä loppuun asti pelattuina kausina. Otteluvoitot Hämeenlinnalle 3–1.

OrPo lähti kamppailuun ilman raskaana olevaa romanialaista Ariana Pirviä. Hän joutui tiistaina jättämään pelin toisessa erässä. Hänet käytettiin Hämeenlinnan sairaalassa ja todettiin terveeksi.

Manageri Mika Putkisaari katsoi, että hänen peluuttaminensa voi olla riski ja kielsi hänen pelaamisensa jo ennen torstain ottelua. Pirvin paikan kentällä peri Annukka Paloniemi. Paikan täyttäminen oli vaikea.

Avauserä alkoi surkeasti. OrPon vastaanotto haparoi. Passari Nea Luntamo heitti passit nelospaikalle liian matalina tai verkon pintaan. Paloniemi oli vaikeuksissa korkean torjunnan edessä. Peli oli pian 0–7, ja vasta aikalisän jälkeen saatiin oma piste Jessika Mursulan tekemänä.

Kolmannessa alkoi kulkea, mutta liian myöhään

Ensimmäisessä erässä OrPon sytytys oli myöhässä. Otteet paranivat pikku hiljaa. Kolmannessa erässä joukkue oli jo hankkiutumassa kohti erävoittoa. Syöttö- ja torjuntapeli paranivat ja kotijoukkue nousi tilanteeseen 20–21.

Sitten Hämeenlinnan joukkueen nappipasseja jakanut passari Jenna Ylivainio heitti kaikki passit Natasa Sevarikalle neloseen, jossa OrPon vaisu torjunta ei pystynyt niitä liimaamaan.

Hämeenlinna ratkaisi ottelun hyökkäysvoimallaan. Hyökkäysprosentti oli 50, kun OrPolla se jäi 33:een.

Nelikko Ferreira, Natasa Sevarika, Yasmine Madsen ja Bettina Yli-Sissala teki 34 pistettä ja vain viisi torjuntaan jäänyttä hyökkäystä. OrPon kunnollisista hyökkäystehoista vastasivat nyt vähille passeille jääneet keskipelaajat Netta Rekola ja Jessika Mursula.

Vieraiden parhaana palkittu Nayara Ferreira keräsi saldon 11/+9. OrPon palkittu oli Netta Rekola, 7/+5. Jessika Mursula tehtaili 9/+5. Ada Aronen jäi lukemiin 11/-0.

Välierissä Hämeenlinnaa vastaan tulee Kuusamo

Vieraista Madsen teki 10 ja Sevarika 11 hyökkäyspinnaa.

– Torjunta-puolustus toimi hyvin ja pääsin rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja. Edessä on välierissä kova muuri, Pölkky Kuusamo, myönsi Hämeenlinnan passari Jenna Ylivainio.

– Pääsimme tavoitteeseemme sijoittua runkosarjassa neljännen–viidennen sijan paikkeille. Asiantuntijat sijoittivat meidät ennakkoon sijoille 9–10, mutta onnistuimme omassa tavoitteessamme, kertoi joukkueen kapteeni, libero Emilia Putkisaari.

OrPo teki olosuhteisiin nähden oivan suorituksen mentyään puolivälieriin asti. Ikävästi korona iski joukkueeseen vasta kevään korvalla, eikä pudotuspeleihin päästy treenaamaan juuri lainkaan.

Pitää myös muistaa, että joukkueen kotimaisilla pelaajilla on pitkät sopimukset. Tavoite on vasta kolmannessa kaudessa. Ensimmäinen meni jo selvästi yli odotusten. Suotta ei OrPon manageri Mika Putkisaari kehunut joukkueensa suoriutumisesta kauden päättymispelin jälkeen. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa välittömästi.

Yasmine Madsen hyökkää vaihteeksi kakkospaikalta. OrPon torjuta kurkottaa korkealle, mutta kotijoukkue oli torstainakin kovilla Hämeenlinnan hyökkäysylivoiman edessä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Leave a Comment