OrPon B-tytöt saivat ottaa voitontanssin askelia – aluemestaruuden ottanut joukkue voitti turnauksessa kaikki ottelunsa

OrPo, B-tytöt
Mestarijoukkue riemuitsi menestyksestään. Joukkueen vahvuuteen kuuluvat Pertti Strengell (takarivi 1. vas.), Moona-Maria Puputti, Milla Haapaniemi, Laura Sarajärvi, Naomie Jeger, Pihla Lehtinen, Harri Raitala, Saara Puputti (eturivi 1. vas.), Laura Yläjärvi, Henna Strengell, Elli-Saara Etelä, Liisa Soimasuo, Sanna Lehtinen ja edessä istuva Susanna Tamminen.

Parin koronakevään jälkeen Lounaisella alueella päästiin ratkomaan lentopallossa B-ikäisten aluemestaruudet.

B-tyttöjen sijat 1-6 ratkaistiin Maskussa erittäin kovatasoisessa turnauksessa. Paikalla olivat muun muassa tämän hetken koko Suomen rankingin ykkönen Hämeenlinnan Pallokerho, neljäntenä oleva Maskun Kataja, viidentenä oleva OrPo sekä kestomenestyjä Salon Viesti.

OrPo sai heti alkulohkon ensimmäisessä pelissä vastaansa ennakkosuosikki Hämeenlinnan. Ensimmäisen erän ennakkosuosikki veikin 25-22.

Toiseen erään OrPon vastaanotto parani ja näin se pääsi hyökkäämään tehokkaammin. OrPo voitti toisen erän 25-17.

Kolmas erä eteni tasaisesti puoleen väliin saakka. Sitten OrPo sai kolmen pisteen kaulan, jonka se piti loppuun asti. Näin erä OrPolle 15-11 ja tällä varmistettiin, että Maskun Kataja ei tule vastaan välierissä.

Salo ja Loimaa suorastaan pöllyytettiin nurin

Toisessa alkusarjan pelissä OrPo pöllyytti Salon Viestin 2-0 (25-13, 25-17). Välierässä vastaan asettui toisen lohkon kakkonen Loimaan Jankko, josta ei tällä kertaa OrPon tasapainoiselle esitykselle vastusta löytynyt. OrPo vei voiton 2-0 (25-14, 25-15).

Toisessa välierässä Masku löi Hämeenlinnan 2-1 ja näin finaalissa kohtasivat OrPo ja Masku. Ottelusta tuli korkeatasoinen pitkine palloralleineen. Molemmat joukkueet hyökkäsivät railakkaasti, mutta puolustus taisteli palloja ylös.

Ensimmäisessä erässä OrPo johti jo 18-13, mutta Masku kuroi eron kiinni ja pääsi eräpalloihin tilanteessa 22-24.

Tämän jälkeen OrPo ei enää virhettä tehnyt. Maskulle niitä pari tuli ja erä kääntyi OrPolle pistein 27-25.

Toisessa erässä oltiin jälleen tilanteessa 18-13, mutta tällä kertaa Maskun eduksi. Sitten alkoi OrPon uskomaton puolustuspeli ja jatkopallojen päättäminen monipuolisilla ratkaisuilla.

Kiri tuotti tuloksen. Erä OrPolle 25-21 ja joukkue sai aloittaa voittotanssin.