Kerttu Lehmukselle pronssia Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilta – tähtäin on nyt jo kertaalleen perutuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jonne on uusien näyttöjen aika

Kerttu Lehmus oli Suomen joukkueessa voittamassa pronssia Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilta. Seuraavaksi hän taistelee paikasta alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisajoukkueeseen. Kuva: Ville Lehmus

Orivedeltä kotoisin oleva ja Fortunassa kiekkouransa aloittanut Kerttu Lehmus oli viime viikolla mukana Kajaanissa pelatussa Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien tyttöjen jääkiekkoturnauksessa.

Olympiafestivaali on Euroopan olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Festivaalit järjestettiin Vuokatissa, mutta jääkiekko-ottelut pelattiin Kajaanissa.

Kisojen päätteeksi Suomen pelaajien kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Pronssiottelu päättyi Suomen 1–5-voittoon Sveitsistä.

Ennen turnausta joukkueen tavoitteet olivat pronssimitalia korkeammalla.

– Joukkueen tavoite oli kultamitali, siitä vähän jäätiin. Oma pelini kuitenkin kulki hyvin, hyökkääjänä pelaava Kerttu Lehmus kertoo.

– Silti pronssimitalin kanssa oli kivempi lähteä kotiin kuin tyhjin käsin.

Turnauksen kultamitalit vei lopulta Tsekki, joka kukisti loppuottelussa Ruotsin voittomaalikilpailun päätteeksi 2–1.

Turnauksen kahdessa lohkossa oli kussakin kolme joukkuetta. Suomi voitti alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Slovakian maalein 2–3. Ruotsille Suomi hävisi jatkoajan jälkeen 3–4.

– Molemmat pelit olisi pitänyt voittaa, että olisi päässyt finaaliin.

Perutut MM-kisat kesällä

Joulukuun lopussa Kerttu Lehmuksen ilo alle 18-vuotiaiden MM-kisapaikasta vaihtui pettymykseen, kun kisat päätettiin perua koronapandemian takia vain muutama päivä joukkueen julkistamisen jälkeen.

Kisat oli määrä pelata tammikuussa Ruotsissa.

Lue lisää: Kasper Simontaival maalin makuun MM-jäillä – Kerttu Lehmuksen ilo MM-kisapaikasta vaihtui karvaaseen pettymykseen

Nyt kisat on kuitenkin päätetty järjestää kesällä Yhdysvalloissa. Kisat pelataan 6.–13.6. Wisconsinissa.

Edelliset MM-kisavalinnat eivät enää vaakakupissa paina, vaan nyt on uusien näyttöjen aika.

– Sinne on ihan uudet leiritykset, joiden perusteella lopullinen joukkue kasataan. Pitää tehdä taas hommia, että pääsisi uudestaan mukaan. Toivon sitä tosi paljon, mutta automaattista paikkaa ei joukkueessa ole.

Leave a Comment