50 vuotta sitten: Ystäväpalvelukurssilla 20 osanottajaa

Oriveden Sanomat, vanha vuosikerta
Oriveden ystäväpalvelukurssin osanottajat tutustuivat myös Tähtiniemeen eräänä toiminnan kohteena.

SPR:n Oriveden osaston ja seurakunnan diakoniatoimikunnan järjestämälle ystäväpalvelukurssille osallistui n. 20 ystäväpalvelusta ja unohdettujen yksinäisten lähimmäisten auttamisesta kiinnostunutta henkilöä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Ystäväpalvelukurssin tavoitteena oli etsiä sekä kouluttaa henkilöitä, jotka haluavat tarjota vähän aikaansa yksinäisyydessä eläville lähimmäisille. Kurssiohjelman tarkoituksena oli helpottaa yhteydenottoa näihin ihmisiin ja lisätä ymmärrystä heidän erilaisia ongelmiansa kohtaan.

Kurssi kesti kolme iltaa. Ystäväpalvelun tehtäviä ja tavoitteita selvitteli kurssilla Irma Aarnio. Ystäväpalvelusta Orivedellä aiemmin saatuja kokemuksia esitteli Anna-Liisa Ukkonen. Aiheesta ”Unohdetut lähimmäisemme” puhui Jalmari Aarnio.

Toisena iltana Elli Heikkinen kertoi sosiaalitietouden perusteista. Henkilökohtaisen hygienian hoidosta piti alustuksen Marketta Alaranta. Aihetta lähimmäisemme ja vastuumme heistä käsitteli Jalmari Aarnio.

Kolmantena kurssi-iltana tutustuttiin erääseen ystäväpalvelun käytännön kohteeseen Tähtiniemen vanhainkotiin. Taloa ja siellä tapahtuvan ystäväpalvelun mahdollisuuksia esitteli johtaja Anni Mattila.

Nyt kurssin käyneet jatkavat jo aiemmin Orivedellä tehtyä ystäväpalvelua. Ystäväpalvelun keskeiset työmuodot ovat vierailukäynnit ja kuulumisten vaihtamiset, jotka tuovat virkistystä ja vaihtelua yksinäisten ihmisten elämään.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 20.4.1972. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment