Suunnistusoppia annetaan myös aikuisille – teoriaosuuden jälkeen aikuisten suunnistuskoulussa kirmataan metsään yhdessä opastajan kanssa

OrPo suunnistus iltarastit
Aikuisten suunnistuskoulussa teoriaosuuden jälkeen rasteja etsitään yhdessä kokeneempien suunnistajien kanssa. Pasi Kiema suunnistaa tässä Hirtolan maastossa. Arkistokuva: Juha Jäntti

Myös aikuisille on alkamassa Oriveden Ponnistuksen järjestämä suunnistuskoulu.

Lue lisää: On se aika keväästä, kun suunnistuskoulu ponkaistaan käyntiin – rasteja etsitään seitsemällä eri kerralla ja kartalla

Aikuisten suunnistuskoulu alkaa teoriaosuudella toukokuun toisella viikolla. Tämän jälkeen käytäntöä harjoitellaan iltarastien yhteydessä.

– Teoriaosuudessa käydään läpi suunnistuksen perusasioita, kuten kartanlukua, kertoo Antti Uotila, yksi aikuisten suunnistuskoulun vetäjistä.

Teoriaosuuden jälkeen ei tarvitse vielä rynnätä suin päin yksin metsään, vaan aikuisten suunnistuskoulun ajatuksena on, että iltarasteilla maastossa voi suunnistaa yhdessä opastajan kanssa.

Uotila korostaakin, että aikuisten suunnistuskoulu on avoin kaikille, eikä etukäteisvaatimuksia ole.

– Suunnistuskouluun voivat osallistua kaikentasoiset suunnistuksesta kiinnostuneet, hän kiteyttää.

Aikuisten suunnistuskoulu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Uotila kertoo, että sitä päätettiin kokeilla, koska kyselyjä sellaisesta on suunnistajien korviin kantautunut.

– Lisäksi aikuisten hiihtokoulussa oli talvella paljon osallistujia. Tämäkin osoittaa, että tilausta tällaiselle on, Uotila sanoo.

Leave a Comment