Epämääräiset opasteet ärsyttävät – matkailija kiittää, kun kyltit johdattavat sinne minne pitääkin

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin haahuilla jossain etsimässä paikkaa, jonne ei ole kunnollisia opasteita tehty. Edellinen virke on lähes suora lainaus sosiaalisen median keskustelusta, jossa aloittaja oli menettänyt hermonsa etsiessään kesälomareissullaan uimarantaa hänelle itselleen vieraalla paikkakunnalla.

Kyseinen uimaranta ei ollut kunnan keskustassa, vaan sivummalla. Kunnan nettisivuilla paikka oli mainittu yhtenä kunnan uimapaikasta, mutta osoitetta ei ollut ilmoitettu. Google Maps oli osannut paikan nimellä johdattaa matkailijan jonnekin, mutta rantaa ei ollut löytynyt.

Keskustelun aloittajan kanssa on helppo olla samaa mieltä. Jos kaupunki, kunta, yritys tai jokin muu taho kertoo esimerkiksi virallisilla sivuillaan mukavista kohteista, joissa vierailla, niin niiden yhteydessä kannattaa mainita tarkka osoite tai sijaintieto. Jos virallista osoitetta paikalla ei ole, osaa moni suunnistaa kohteeseen koordinaattien avulla.

Vielä toinen vinkki toimijoille. Ottakaa esimerkiksi ulkopaikkakuntalainen mukaanne ja testatkaa reitit. Varmistakaa, että opasteet ja kyltit pitävät paikkansa eivätkä ne talven jälkeen ole jääneet osoittamaan väärään suuntaan. Myös kylttien selkeydellä ja koolla on merkitystä. Pieni viitta keskellä pajupusikkoa jää monelta huomaamatta.

Leave a Comment