Ilahduttavia näkymiäkin on nyt tarjolla – eloisa kaupunki tarvitsee kuitenkin meidän kaikkien apua

Oriveden keskustan teiden ja katujen varsilla saa nyt kulkea jopa hiukan hämmästyneenä. Keskustan alueella tyhjillään olevat liiketilat ovat nimittäin käymässä vähiin. Lienee selvää, että nyt on jokaisen aika unohtaa legenda siitä, että Orivesi ja sen keskusta ovat hiipuvaa aluetta.

Kesän aikana monien ikkunoiden takana on aherrettu ja remontoitu tiloja uudelle toimijalle sopivaksi. Vielä ei kaikissa paikoissa ovia ole asiakkaille avattu, mutta esimerkiksi alkukesästä avajaisia vietettiin kahdessa baarissa. Maanantaina myös Tredun Oriveden toimipiste vietti virallisia avajaisiaan, vaikka opiskelijat ovat olleet tiloissa jo kuukauden.

Oriveden kaupunki keskittyy nyt erityisesti Oriveden asemanseudun kehittämiseen. Vaikka katse on suunnattu sinne, ei keskusta-aluettakaan ole unohdettu. Lautakunnissa on jo pohdittu muun muassa sitä, kuinka Oriveden torialueelle saataisiin enemmän eloa.

Eloisan keskustan luominen ei kuitenkaan ole vain kaupungin käsissä. Se tarvitsee meiltä kaikilta intoa heittäytyä mukaan yhteisiin asioihin, uskallusta katsoa asioita uudesta näkökulmasta ja rohkeutta toimia mahdollisesti toisin kuin ennen.

Tehdäänkö siis yhdessä Orivedestä mahtavan eloisa mesta?

Leave a Comment