Fortunan edustus on nousukiidossa – sunnuntaina tilille tuli kauden ensimmäinen voitto

Fortuna edustus
Fortunan edustusjoukkue on pelannut tällä kaudella viisi ottelua. Niistä neljä on päättynyt tappioon ja ensimmäinen voitto joukkueelle napsahti sunnuntain pelista PK-83:a vastaaan. Kuva: Juha Itkonen

Jääkiekkoseura Fortunan edustusjoukkue avasi tämän kauden voittotilinsä Oriveden jäähallissa viime sunnuntaina.

Vastassa ollut PK-83 Parkanosta hävisi selkein lukemin 6–2 hyvätunnelmaisessa ottelussa yli 150 katsojan kannustaessa kotijoukkuetta.

Fortuna sai miesten edustusjoukkueen jalkeille täksi kaudeksi kahden vuoden tauon jälkeen. Mukana on mielenkiintoinen sekoitus vanhoja runkopelaajia, Fortunan aikuiseksi kasvaneita junioritähtiä ja muualta tulleita vahvistuksia.

Sunnuntain ottelussa Fortunan kokenutta kaartia edustaneista Matti Aho iski kaksi maalia ja syötti yhden. Henri Aaltio keräsi tehot 1+1. Maalissa Jussi-Petteri Syvänen torjui 33 kertaa ja teki muun muassa viimeisessä erässä yhden erittäin komean hanskatorjunnan PK:n hakiessa vimmalla tasoitusta.

Niin Aholla, Aaltiolla kuin Syväselläkin on pitkä kokemus Fortunan paidassa niin II- kuin III-divisioona tasolta.

Fortunan 2010-luvun juniorikoulusta edustuksen pelaajiksi nousseista Ville Leskelä teki kaksi maalia ja Santeri Syvänen yhden. Lisäksi Peetu Lamberg syötti peräti neljä maalia.

Näistä pelaajista Leskelä ehti pelata Fortunan edustusjoukkueessa puolitoista kautta ennen koronan aiheuttamaa toiminnan pysähtymistä.

Muualta tulleita pelaajia ovat muun muassa Mikke Lehtinen ja Pyry Norrila. Orivedellä syntynyt Lehtinen on miesten tasolla aiemmin edustanut KPK:ta ja Senaattoreita. Lehtinen ei sunnuntain ottelussa päässyt maalien makuun, mutta muissa otteluissa maaleja on tullut neljä.

Kouvolalaislähtöinen Norrila on juniorivuosien KooKoon jälkeen edustanut Senaattoreita miesten tasolla. Sunnuntain pelissä Norrila keräsi kaksi syöttöpistettä.

Alkukausi on ollut Fortunan edustusjoukkueella tuntuman hakemista. Joukkue on kärsinyt monista poissaoloista. Pikkuhiljaa peli on kuitenkin kehittynyt ja Oriveden hallin ”men in black” on valmiina ottamaan lisää voittoja.

Seuraava ottelu joukkueella on lauantaina Orivedellä. Vastustajaksi kotihalliin saapuu HPK Icedogs.

Juha Itkonen

Leave a Comment