OrPo löysi keskihyökkäykset ja vei Hämeenlinnalta kaikki kolme pistettä – valmentajan liikennevalot pelin jälkeen vihreällä

Ada Arosen isän kaksoissisar Minna Katajamäki ja hänen miehensä Harri Katajamäki Ruovedeltä ovat kausikorttilaisia, jotka käyvät mielellään katsomassa Adan pelejä. Pitihän sitä ottelun jälkeen tietysti kuulumisetkin vaihtaa. Kuva: Anne Kotipuro

OrPo ilahdutti kotikatsomoa keskiviikkoiltana parantuneella pelillä, jolla tuli voitto Hämeenlinnan Lentopallokerhosta 3–1 (14–25,25–22,25–21,25–19) ja täydet kolme pistettä kohentamaan sijoitusta sarjataulukossa. OrPo löytyi torstaina runkosarjan sijalta viisi, tasapisteissä Pölkky Kuusamon ja LP Viestin kanssa. Sarjan kärjessä ovat Puijo Volley ja LP Kangasala.

Ottelussa nähtiin pitkiä palloja ja kovaa taistelua. OrPo pelasi ensimmäisen erän jälkeen juuri niin kuin kuuluu: koko ajan kovaa ja erien lopussa vieläkin kovempaa. Yleisökin eli taas vahvasti kotijoukkueen mukana.

Syöttöpeli oli nasevaa, ja passari Taija Kaukorannan nilkka salli hänen palata peliä pyörittämään.

Ilahduttavaa oli onnistuneiden nopeiden keskihyökkäysten runsaus. Sieltä pisteitä tippui mukavasti, sillä laidat HLK piti kohtalaisen hyvin kiinni. Ei kuitenkaan niin, ettei Dasha Butkevych olisi päässyt sieltäkin torjunnan yli iskemään pallon lattiaan. Hän oli tälläkin kertaa joukkueen tehokkain: 25/+16.

Ensimmäinen erä hakemista, kolmannessa paljon kiinni

Ensimmäinen erä oli OrPolta vielä hakemista, ja pistemäärä jäi vaatimattomaksi. Toinen eräkin oli tasoissa vielä tilanteessa 20–20, mutta erän lopussa kotijoukkue näytti taistelutahtonsa. Aikalisän jälkeen OrPon onnistumiset ruokkivat toisiaan, ja positiivinen kierre oli valmis.

Kun erät oli saatu tasoihin, OrPo tuntui saavan yhä lisää virtaa. Palloista taisteltiin sitkeästi, ja komeita puolustuspalloja nousi takaisin peliin. Kolmoserän puolivälissä Linnea Kuusela syötti jopa kolme ässää peräkkäin takanurkan suuntaan, mikä osaltaan ruokki joukkuehenkeä ja innosti yhä uusiin onnistumisiin.

Katsoja ei uskaltanut vielä tässä kohtaakaan ajatella voittoa, vaikka monin paikoin hyvältä näyttikin.

Myös vastapuolella verkkoa tehtiin töitä täysillä. HLK:n viidestä ulkomaalaispelaajasta neljä oli kentällä, viides sairaana. Jenny Mosser yritti kovilla hyökkäyksillä vielä kannatella vierasjoukkuetta, ja myös Adeola Owokoniran löi lujaa, kun passi sattui kohdilleen. Pelin loppupuolelle Hämeenlinna vaihtoi passariksi Pipsa Roivaisen, mutta silläkään ei saatu OrPon flow-tilaa lässähtämään.

Neloserää mentiin OrPon hienoisessa johdossa, ja kun OrPon syötötkin alkoivat pudota kenttään alun haparoinnin jälkeen, ei kotijoukkuetta enää mikään pidellyt.

Katsojia ilahduttivat erityisesti passari Taija Kaukorannan nopeilla passeilla tarjoilemat keskihyökkäykset. Tässä mallia näyttää Jessika Mursula, eikä HPK:n kapteeni Michaela Madsen mahda mitään. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Voittoon tai tappioon ei koskaan vain yhtä syytä

Joukkueiden parhaina palkittiin Butkevych ja HLK:sta Helena Elbaek.

– Aloitimme kovaa, mutta… Ei voi sanoa vain yhtä asiaa syyksi, miksi hävisimme, Elbaek kommentoi pelin jälkeen.

Daria Butkevych painotti, että OrPolla oli tällä kertaa hyvä syöttö ja kaikki toimi muutenkin balanssissa. Myös Dashan omat syötöt olivat silmin nähden parempia kuin viikonlopun pelissä.

Molemmilla joukkueilla on italialaisvalmentajat. HLK:n valmentaja Giovanni Torchi tunnusti, että monellakin osa-alueella parempi joukkue voitti. Hän painotti, ettei koskaan ole yhtä syytä voittoon, vaan monta eri tekijää vaikuttaa siihen.

Andrea Carasi listasi onnistumisiin hyvät syötöt sekä vastaanoton toimimisen, samoin enemmän keskeltä pelaamisen.

Joukkueen tehokkaimpia olivat kaksi ässää latoneen Butkevychin ohella peräti viisi ässää latonut Linnea Kuusela, 10/+8, sekä kolme torjuntapistettä ottanut ja keskeltä vahvasti hyökännyt Jessika Mursula, 9/+6.

HLK:n näkyviä pistenaisia oli Elbaekin, 14/+13 rinnalla Jenny Mosser, 17/+2, joka kyllä iski näyttävästi, mutta hänen tehojaan söivät monet syöttövirheet. Myös Adeola Owokoniran hyökkäsi lujaa, mutta sihti ei ollut aivan kohdillaan, joten pisteet jäivät 12/+4:ään.

Ässät kotijoukkue voitti 10–4, torjunnat 8–5 ja vastaanottoprosentissa ero oli niinkin suuri kuin 49–3. Hyökkäysprosentit olivat lähes samat, ja syöttövirheitäkin tuli molemmille liki yhtä monta, 7–8. Jossain kohtaa kuuluttaja Mika Putkisaari useamman verkkosyötön jälkeen tokaisikin jo:

– Tuleehan niitä pisteitä noinkin, mutta mukavampi ne olisi pelaamalla saada.

Pelin jälkeen valmentaja Carasi vilautti liikennevalotauluaan, jolla hän aina esittää, mitkä osa-alueet toimivat ja missä olisi parantamisen varaa. Kun osa pelaajista kävi Carasin pyynnöstä vilkaisemassa taulua, he palasivat iloisesti hihkuen:

– Jee, kaikki valot vihreällä!

Tästä hyvänolon tunteesta ei kuitenkaan ehditä kauan nauttia, sillä jo sunnuntaina on edessä vieraspeli Jymy-Volleyta vastaan, missä OrPo saa pistää kaiken peliin.

Kotiotteluissa onkin nyt yli kahden viikon tauko: seuraava on ohjelmassa vasta 26. marraskuuta LP Vampulaa vastaan.

Leave a Comment