Joulunavauksessa on paljon tuttuja juttuja, mutta myös jotakin uutta – mahtaakohan Pepper-robotti haastaa joulupukin suosiota?

Oriveden perjantaina vietettävä joulunavaus rakentuu paljolti perinteiden varaan joulutoreineen ja Orivarsan villasukittamisineen. Marraskuista pimeyttä taklaava valoteos viehättää jälleen, ja lapsille on tärkeää käydä viemässä toivekirjeet joulupukille ja -muorille. Keskustan liikkeissä on jouluista tunnelmaa, ja Kaupungin kaunein jouluikkuna -kilpailukin polkaistaan taas käyntiin.

Uusiakin kasvoja joulunavauksessa voi käydä tapaamassa. Sellainen löytyy esimerkiksi Tredun keskustaan muuttaneesta toimipisteestä, jossa kävijöitä vastaanottaa Pepper-robotti. Robotin kanssa voi esimerkiksi ottaa selfien. Nähtäväksi jääkin, syntyykö Pepperin luo yhtä pitkä jono kuin joulupukkia tapaamaan.

Yhtä kaikki, nyt on tärkeä lähteä kylille joulunavaushumuun, kun eri tahot sitä monipuolisesti isolla työllä järjestävät. Tukekaa paikkakunnan liikkeitä, ihastelkaa ikkunoita, imekää valoa varastoonkin ja nauttikaa kohtaamisista, vaikkakin joulunavauksen ajankohta jo marraskuun puolivälissä on Oriveden Sanomien nettikyselyn vastaajien mukaan vielä liian varhainen jouluttelulle.

Nettikyselyssä eniten kannatusta joulunavauksen ajankohdaksi sai joulukuun alku. Seuraavaksi eniten kannatusta joulunavauksen ajankohdaksi sai marraskuun loppu.

Toisaalta, joulutapahtumia riittää pitkin matkaa aina jouluun saakka, eivätkä joulukiireetkään vielä paina päälle, joten perjantaina on hyvä aloittaa.

Leave a Comment