OrPo palasi voittojen tielle – monta ratkaisijaa, Ada Aronen kirkkaimpana helmenä

OrPon pelaajat osaavat myös tuulettaa onnistumisia. Tässä edessä Ada Aronen ja Linnea Kuusela, taempana Anastasia Boricheva, Taija Kaukoranta ja Liisa Rinta-Tassi iloitsevat erityisen makeasta pisteestä. Kuva: Ari Keskinen

OrPo oli toipunut Kuopion rökäletappiosta ja esitti jälleen kotiyleisölle hyvää peliä. Voitto 3–1 (25–18, 26–28, 25–20, 25–23) LP-Vampulasta irtosi iloisella ilmeellä, useamman ratkaisijan voimin ja yllättävän helponkin näköisesti, mutta kuten numeroistakin näkee, töitä joukkue sai tehdä täyden iltapuhteen. Pitkät pallorallit ja näyttävät haut tietenkin ilahduttivat katsojia.

Ensimmäinen erä OrPolle tuli vaivattoman näköisesti monista syöttövirheistä huolimatta. Pelin edetessä ne onneksi vähenivät. Toisen erän alkupuoliskolla vieraat olivat koko ajan hienokseltaan johdossa parin-kolmen pisteen erolla, mutta niin vain OrPo tämänkin erän tasoitti tilanteessa 15–15 ja meni ohikin.

LP-Vampula pusersi kakkoserän jatkopalloille ja otti erävoiton

Kotijoukkueellakaan ei kolmen pisteen johto kuitenkaan riittänyt erävoittoon, vaan LP-Vampula pusersi erän ratkaisupallojen lähestyessä rinnalle ja jatkopalloille. Eräpalloon OrPo ehti ensin, mutta vastustajalle niitä siunaantui kolmesti, ja kolmas kerta toden sanoi.

Pitkä erätauko ei onneksi sammuttanut OrPon henkeä, vaan kolmoseräkin alkoi pirteästi ja kotijoukkue ehti jo johtoon 8–2 Jessika Mursulan ässäsyötöllä. LP-Vampula käytti molemmat aikalisänsä heti erän alussa, mutta ne eivät kotijoukkueen menoa pysäyttäneet, ja johto kasvoi jo 12–3:een, ennen kuin vieraat alkoivat vähä vähältä kuroa etumatkaa pienemmäksi. Tässä kohtaa varsinkin LP-Vampulan nelospaikan hyökkäykset puhkoivat OrPon torjuntaa.

OrPo johti kuitenkin erää koko ajan, vaikka aivan lopussa tullut LP-Vampulan ässä ja heti perään Iveta Stanchulovan nelospaikan hyökkäys kutistivat vielä johtoa. Tässä erässä ratkaisu tuli vieraiden verkkosyötöstä.

Kun Ada Aronen sai laadukkaan passin, se isolla varmuudella päätyi lattiaan ja kohtuullisen korkealtakin. Kuva: Ari Keskinen

Pitkiä palloralleja ja taitavia pallonhakuja

Neljättä erää mentiin melko tasatahtia 12–12:een, mutta siinä kohtaa OrPo vetäisi pienen kaulan vastustajaan, joka ei sitä enää onnistunut kuromaan kiinni, vaan OrPo marssi suhteellisen vaivattomasti ottelupalloon, jonka päätti Jessika Mursula.

Tässäkin erässä nähtiin hienoja palloralleja ja taitavia pallonhakuja. OrPon libero Emilia Putkisaari ehti hyvin pallon alle, mutta hakkuri Daria Butkevychillä ei nyt ollut paras ilta. Hänet vaihdettiinkin ainakin parissa erässä kesken erän Liisa Rinta-Tassiin.

Onneksi OrPon hyökkäysvoima ei ollut yksin  Dashan varassa, vaan passari Taija Kaukoranta jakeli passeja useammalle hyökkääjälle, eikä jättänyt keskihyökkäystäkään käyttämättä. Erityisesti joukkueen parhaan palkinnon saanut Ada Aronen oli liekeissä ja tekikin 19 pistettä. Kun hän sai laadukkaan passin, se isolla varmuudella päätyi lattiaan ja kohtuullisen korkealtakin.

Passarikin teki viisi pistettä hyökkäyksillä

Linnea Kuusela keräsi 14 pistettä, Dasha Butkevych hänelle poikkeuksellisen vähän eli 10, Jessika Mursula 9 ja Kaukoranta itsekin passarille hyvän lukeman 7 pistettä, joista viisi hyökkäyksillä. Myös Kaukorannan aloitukset olivat vastustajalle hankalia, ja nopeat toisen kosketuksen siirrot verkon yli yllättivät kerta toisensa jälkeen.

Vierasjoukkueen parhaita pistenaisia olivat joukkueen parhaana palkittu yleispelaaja Teija Vuorenmaa 16 tehdyllä pisteellä sekä yleispelaajat Kristiana Petrova ja Stanchulova, molemmilla 15 pisteen ilta.

OrPon seuraava kotiottelu on jo keskiviikkona, sillä sinne on siirretty joulukuussa pelattavaksi merkitty ottelu LP Kangasalaa vastaan.

Mitähän ohjeita apuvalmentaja Darko Gorunovic mahtaa antaa Linnea Kuuselalle? Aikalisällä hänen vieressään Anastasia Boricheva ja Daria Butkevych. Kuva: Ari Keskinen