Metsänväelle julistettiin joulurauha Liekokorvessa – ”Metsä on monille suomalaisille hiljentymisen paikka”

Joulurauha elämille
Längelmäen maa- ja kotitalousnaiset lahjoittivat rovasti Kari Mattilalle lämpimät kintaat muistoksi Liekokorven metsänväen joulurauhan julistuksesta. Kuva. Leena Lähdesmäki

Jo perinteeksi muodostunut Längelmäen metsästysseuran ja Längelmäen maa- ja kotitalousnaisten järjestämä joulurauhan julistus metsänväelle Liekokorvessa aloittaa monelle laskeutumisen joulutunnelmaan.

Vaellus lumisessa ja hiljaisessa metsässä lyhdyn valossa keskittää ajatukset joulun sanomaan.

Tuttu joululaulu ”Maa on niin kaunis” oli enemmän kuin paikallaan hartaushetken alussa. Rovasti Kari Mattila muistutti puheessaan, että metsä on monille suomalaisille hiljentymisen paikka, jossa voi ihailla Luojan työtä.

– Monille on tuttua kulkea metsässä. Siellä Jumalan luomistyö puhuttelee meitä. Voimme käyttää metsän antimia, jotka olemme saaneet Jumalan lahjana. Ihminen on saanut tehtävän viljellä ja varjella maata.

– Nyt on se hetki, kun pyhitämme joulun ajan itsellemme ja luonnolle. Julistamme metsän eläimille joulurauhan muistaen Daavidin sanat Psalmien kirjassa: ” Ihmisiä ja eläimiä sinä autat, Herra”.

Rauhan löytäminen niin maailmassa kuin ihmisen mielessä ja sielussa on nykyisin erityisen tärkeää, muistutti rovasti Mattila.

Joulurauha, Liekokorpi
Jämsäläiset Päivi ja Timo Mäyrämäki löysivät joulutunnelman Liekokorvesta. Kuva: Leena Lähdesmäki

Joulutunnelma löytyi metsästä

Hartaushetken jälkeen siirryttiin kodalle tulen ja lämpimän glögin äärelle. Jämsäläiset Päivi ja Timo Mäyrämäki osallistuivat ensimmäistä kertaa Liekokorven joulurauhan julistukseen.

– Itse harrastan metsästystä ja kun poikamme olivat pienempiä, kävimme usein tällaisissa metsästäjien järjestämissä joulurauhan julistuksissa. Tapa on säilynyt, vaikka pojat ovat jo aikuisia, kertoo Timo Mäyrämäki.

– Minä taas pidin niitä miesten juttuina, mutta tämähän on aivan mahtava tilaisuus, sanoo Päivi Mäyrämäki.

Molempien mielestä oikea joulutunnelma löytyi hiljaisesta ja kauniisti lumen koristelemasta metsästä.

Samaa mieltä olivat varmasti noin nelisenkymmentä muutakin maanantai-iltana tilaisuuteen osallistunutta.

Joulurauha, Liekokorpi
Liekokorven kodalle johti kaunis ulkotulin valaistu tie. Luminen ja hiljainen metsä tarjosi puitteet jouluun laskeutumiselle. Kuva: Leena Lähdesmäki
joulurauha, Liekokorpi
Rovasti Kari Mattila piri hartasuhetken Liekokorvessa. Kuva: Leena Lähdesmäki
joulurauha, Liekokorpi
Lyhdyt toivat valoa ja loivat tunnelmaa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment