Nyt varaudutaan yhdessä sähkökatkoihin – sähkökatkoista kannattaa keskustella kotona niin että lapsetkin ymmärtävät

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kannustaa kouluja, päiväkoteja ja vanhempainyhdistyksiä järjestämään varautumisen vanhempainiltoja. Tiedotteessaan järjestö kertoo, että se pitää varautumisen vanhempainiltaa yhtenä tapana valmistautua talven mahdollisiin, pitkiinkin sähkökatkoihin.

Järjestön ideassa on järkeä. Vaikka Orivedellä ja Juupajoella on koettu tilanteita, joissa kotitaloudet ovat olleet jopa päiväkausia ilman sähköä, ei kertauksesta ole koskaan haittaa. Etenkään lapset eivät välttämättä tiedä, miten monella tavalla sähkökatko vaikuttaa ihan tavalliseen arkeen.

Orivedellä on asian suhteen myös toimittu jo itse. Kaupunki on koostanut kirjeen, johon on listattu tärkeimpiä ohjeita ja neuvoja sähkökatkojen varalle. Ohjeissa muistutetaan muun muassa siitä, että puhelin- ja nettiyhteydet menevät poikki, jos sähkökatko on jatkunut noin kaksi tuntia. Ohjeissa kehotetaan myös harjoittelemaan etukäteen, miten sähkökatkojen aikana kannatta toimia.

Kylien varautumisyhteyshenkilöt jakavat kirjettä lähiviikkojen aikana kyläalueilla erityisesti ikäihmisille. Lisäksi Tampereen kotihoito jakaa kirjettä puolestaan keskustan alueen kotihoidon asiakkaille sekä taloyhtiöiden isännöitsijöille. Ohjekirjeen voi myös noutaa esimerkiksi palvelutalon Lähitorilta.

Kirjeessä kaupunginjohtaja Juha Kuusisto myös muistuttaa, että yhdessä tästäkin selviämme. Niin teemme!

Leave a Comment