Heti ei tule suuria muutoksia

Vuodenvaihteessa tapahtuu historiallinen hallinnollinen muutos. Hyvinvointialueet aloittavat virallisesti toimintansa kuluneen vuoden aikana tehdyn valmistelutyön jälkeen. Selvää on, että kaikki ei ole vielä valmista. Oleellista on kuitenkin tietää, että tärkeimmistä asioista on pidetty huoli. Asiakkaille tarjottavat palvelut eivät katkea ja itse asiassa moni asia pysyy vielä tyystin ennallaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen loppuvuoden aikana järjestämissä infotilaisuuksissa ja myös tiedottamisen kärkenä on ollut vahvasti se, että palvelut hoituvat vuoden vaihduttua samoissa paikoissa kuin tähänkin asti. Muutoksiakaan palveluihin ei heti yhdessä yössä ole tulossa. Esimerkiksi Oriveden terveyskeskus ja Juupajoen terveysasema palvelevat asiakkaita aivan samoin tavoin kuin tänä vuonna.

Huolta ei heti tarvitse kantaa yhteystietojen muuttumisistakaan. Kunnissa käytössä olleet puhelinnumerot pysyvät vielä voimassa. Niihin soitetut puhelut siirtyvät automaattisesti uusiin numeroihin ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Hallinnollinen muutos on kuitenkin niin suuri, että jokaisen asiakkaan kannattaa varautua siihen, että jotain yllättävääkin voi sattua. Tärkeintä on kuitenkin tietää, että tutuista numeroista saa yhä apua. Päivystykseen liittyvissä asioissa oikea numero on nyt jo kaksi vuotta Pirkanmaalla käytössä ollut 116 117. Hätätilanteessa oikea numero on aina 112.

Leave a Comment