50 vuotta sitten: Tunkelon säätiön apurahojen jakotilaisuus

vanha vuosikerta, Tunkelon säätiö
Rouva Aune Tunkelo ja apurahan saajia.

Tilaisuus alkoi kirkkoherra Antti Rautosen pitämällä alkuhartaudella. Apurahoista hän mainitsi olevan siunausta koko paikkakunnan kehittymiselle ja Jumalan valtakunnan asialle, jos me rakennamme kristilliselle pohjalle.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Tämän jälkeen rouva Aune Tunkelo, Tunkelon säätiön edustajana kertoi E. A. Tunkelosta, joka jälkisäädöksellään oli päättänyt tukea Längelmäen kunnan nuoria ammattikoulutuksessa. Puhuja toivotti apurahan saajille onnea ja Jumalan siunausta koulutyöhön ja elämään yleensä, koska elämä tälle pohjalle perustettuna kestää.

Lopuksi hän jakoi apurahat, yhteensä 7.200,– markkaa 24 opiskelijalle. Hän esitti vielä kiitokset tilaisuuden järjestäjille hartaasta juhlahetkestä jakotilaisuuden yhteydessä.

Längelmäen kunnan ja sosiaalilautakunnan puolesta esitti kiitokset Eino Syvänen mainiten tällaisten tilaisuuksien harvinaislaatuisuuden.

Pankinjoht. Pentti Niemelä onnitteli apurahojen saajia. Opiskelija asettaa itselleen tavoitteita ja se on Teillä nuoret ammatin hankkiminen ja tässä on juuri Tunkelon Säätiö Teitä jälleen tuntuvasti muistanut. Sillä onhan tällä kertaa jaettava apuraha huomattavan korkea. Kaikki olemme iloisia siitä, että juuri Längelmäellä on ollut ja elänyt mies joka on nähnyt nuorison kasvattamisen ja kouluttamisen niin tärkeänä, että näin moni nuori on sen täällä tänäänkin kokenut todeksi. Varmaan jokainen muistaa Längelmäen suurmiehen läpi elämänsä.

Aarno Vuolle-Apiala kertoi prof Emil Tunkelon kirjeestä vuodelta 1917 ja sen perusteella säätiön perusajatuksista. Ja kuinka tärkeänä hän piti nuorison ammatillista koulutusta. Ja sitä että jokaisella tulisi olla mahdollisuus päästä opintietä ammattiin, ilman turhia välivuosia. Muuten parhaat vuodet saattavat kulua enemmän tai vähemmän hyödyttömästi.

Lopuksi rouva Aune Tunkelo toivotti kaikille hyvää uutta vuotta. Längelmäen kunta tarjosi kaikille kahvit.

Apurahojen saajat 1972

Ahonen Martti Kaarlo, Andelin Erja Kyllikki, Hartikainen Veikko Mikael, Keskinen Marja Helinä, Ketonen Lassi-Jukka, Kiiski Ulla Kyllikki, Lemmetty Lasse Kalevi, Leppänen Toivo Tapani, Lingren Martti Yrjö Aatos, Lindroos Jouko Tapio, Lindström Liisa, Mäkinen Kari A. Juhani, Nieminen Maija-Liisa, Nieminen Matti Tapio, Oittinen Tapio Topias, Peltonen Matti Juhani, Rasila Pirjo Helena, Rutanen Raija Marjatta, Savolainen Eila Helena, Tuominen Kirsti Inkeri, Tuominen Liisa, Wallin Eija, Virtanen Juha-Pekka.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 11.1.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment