LP-Vampula ei antanut erääkään OrPolle – seuraavaksi OrPolla on edessään kahden ottelun viikonloppu

OrPon vierasottelumatka Huittisiin LP-Vampulaa vastaan päättyi 3–0 (25–22, 25–18, 25–22).

Joukkueet kohtasivat sunnuntaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Aiemmat taistot OrPo on vienyt eräluvuin 3–1. LP-Vampulalle voitto oli tärkeä, sillä se oli hävinnyt kaikki kolme tammikuun aiempaa ottelua.

Ensimmäisessä erässä joukkueet poimivat pisteitä lähes tasatahtiin tilanteeseen 16–15. Sitten LP-Vampula vetäisi Vanessa Jarmanin syöttövuorolla eron viiteen pisteeseen ja lukemiin 20–15.

OrPo jatkoi taistelua ja nousi takamatkalta vielä tasatilanteeseen 22–22, mutta LP-Vampula vei lopulta erän itselleen.

Aallon syöttövuoro oli ratkaiseva

Toinen erä oli samankaltainen. Erä eteni tasaiseen tahtiin tilanteeseen 13–12 saakka. LP-Vampula kiskaisi kuuden pisteen putken ja tilanne oli yhtäkkiä 19–12. Syöttäjänä oli tuolloin Ella Aalto, joka napautti putken aikana myös yhden ässän.

OrPo ei omalla syöttövuorollaan saanut kuin yhden pisteen lisää. LP-Vampulalla peli puolestaan kulki. Se nakutti jälleen Teija Vuorenmaan syöttövuorolla kolme pistettä lisää ja erän tilanne oli jo 22–14. Pitkälle erätauolle lähdettiinkin tilanteesta, jossa LP-Vampula oli vienyt myös toisen erän ja sen lukemin 25–18.

Kolmannessa erässä joukkueet olivat vuorotellen muutaman pisteen karkumatkalla, mutta LP-Vampula oli ratkaisevalla hetkellä parempi. Tilanteessa 22–22 OrPolle sattui peräkkäin kaksi virhettä ja LP-Vampulalle jäi vain tehtäväksi tehdä ottelun viimeinen. Sen niittasi kenttään Ella Aalto ässäsyötöllään.

OrPo ei ollut ottelussa parhaimmillaan ja parannettavaa löytyi usealta osa-alueelta. Etenkin hakkuripelissä oli runsaasti petrattavaa. Ässät menivät kotijoukkueelle 4-3 ja syöttövirheitä Vampula teki kahdeksan, kun OrPolle tuli viisi. Torjunnoissa kotijoukkue oli vahvempi 8-5 ja hyökkäysprosentit olivat 42-35.

OrPon parhaat pistenaiset olivat tällä kertaa Ada Aronen (13/+5), Linnea Kuusela (9/+2) ja Liisa Rinta-Tassi (8/+7). LP-Vampulan tehokkaimmat olivat Kristiana Petrova (14/+6), Iveta Stanchulov (12/+10) ja Vanessa Jarman (11/+8).

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin Henna Minkkinen ja OrPosta Ada Aronen.

–Oli hankala matsi meille. Pelimme aaltoili tosi paljon, emmekä saaneet pidettyä omaa tasoamme koko erän ajan. Meille tuli paljon tyhmiä virheitä, Aronen sanoi lehdistötilaisuudessa.

–Minulla oli kovat paineet voittaa tämä peli. Kun sarja on näin tasainen, tuntuu, että on pakko voittaa jokainen peli. Kun ei onnistu, alkaa helposti ahdistaa. Vastaanottomme oli kuitenkin ihan hyvä, Aronen jatkoi.

–Meillä oli tänään vaikea päivä. Emme pelanneet tasollamme. En välitä voitoista, vaan siitä että pelaamme omalla tasollamme. Taistelimme torjuntamme kanssa. Olemme menettäneet yhdeksän pistettä huonolla pelaamisella. Muutoin olisimme jo toisena sarjataulukossa. Jokainen viikko on yllätyksellinen tässä sarjassa, sanoi OrPon päävalmentaja Andrea Carasi.

Neljä ottelua, kolme tappiota

OrPo on pelannut nyt kevätkaudella neljä ottelua ja on hävinnyt niistä kolme. Sarjataulukossa OrPo on pitänyt pitkään neljättä sijaa, mutta viikonlopun otteluiden jälkeen sijoitus on nyt viides.

Edelle nousi LP Viesti, jolla on pisteitä 30, kun OrPolla niitä on 29. LP Viesti on pelannut 17 ottelua, kun OrPolla niitä on takanaan 18.

OrPolla on seuraavaksi edessään kahden ottelun viikonloppu. Lauantaina se kohtaa Orivedellä JymyVolleyn ja sunnuntaina on edessä vierasottelu LP Kangasalaa vastaan.

Juttua on muokattu 23.1.2023 klo 10.05: Juttuun on lisätty ottelun tilastotietoja sekä Ada Arosen ja Andrea Carasin kommentit lehdistötilaisuudesta.