OrPo taisteli ja otti kotiottelusta tärkeät pisteet – ”Olen todella ylpeä joukkueestani”, totesi illan kuningatar Ada Aronen

OrPo, JymyVolley, Ada Aronen
Ada Aronen kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että illan aikana tehdyt pisteet saivat hänet hymyilemään. Onnistumisen riemu näkyi myös kentällä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistuksen ja JymyVolleyn lauantainen Mestaruusliigan lentopallo-ottelu päättyi kotijoukkueen upeaan voittoon 3–1 (18–25, 25–23, 25–16, 25–15).

Voitto oli todella tärkeä, sillä OrPo nousi sen ansiosta sarjataulukossa neljänneksi ja on ottelun vähemmän pelanneena vain kolme pistettä Pölkky Kuusamon takana.

OrPo ja Jymy kohtasivat tällä kaudella nyt kolmannen kerran. Kauden aiemmista otteluista voiton oli napannut kumpikin joukkue. Orivedellä pelattu ensimmäinen kohtaaminen venyi viisieräiseksi, jonka lopulta vei Jymy. Nurmossa pelatussa ottelussa OrPo oli parempi lukemin 1–3.

Pisteistä käytiin kovaa taistelua

Myös lauantain kohtaamisesta tuli kova ottelu, sillä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä joukkueet taistelivat tiukasti pisteistä. Kaiken kaikkiaan ottelussa nähtiin useita pitkiä palloralleja ja taistelun hetkiä, kun palloa käytiin nostamassa hankalistakin paikoista vielä peliin.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa pelaamista, mutta sitten OrPo nujersi meidät. Minusta OrPo ei pelannut meitä paremmin, mutta he tekivät niissä erissä vähemmän virheitä kuin me, JymyVolleyn parhaana pelaajana palkittu Ivana Radonjic totesi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Kolmannen ja neljännen erän ongelmien syyksi Radonjic arvioi, ettei joukkue enää keskittynyt peliin yhtä hyvin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

– Hävisimme helppoja pisteitä, palloja, jotka olisimme voineet ottaa. Vastaanottomme ei myöskään enää ollut niin hyvää kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Aronen oli liekeissä

Radonjic palkittiin ottelussa joukkueensa parhaana pelaajana. Hänen pistesaldonsa oli 23/+13. Hänkään ei kuitenkaan voinut mitään kotijoukkueen Ada Aroselle, joka oli liekeissä koko ottelun ajan. Hän teki illan aikana pisteet 23/+16 ja palkittiin OrPon parhaana pelaajana.

– Pisteet saavat toki hymyn kasvoille, mutta ennen kaikkea olen todella ylpeä joukkueestani. Pari edellistä peliä ovat olleet meille raskaita ja olemme miettineet paljon, mitä me teemme väärin. On tuntunut jopa siltä, että kentällä on ollut koko ajan pieni paine päällä.

Menneen viikon aikana joukkue oli ilmeisesti osannut keskittyä oikeisiin asioihin, sillä Arosen mukaan lauantain ottelussa painetta ei tuntunut.

– Tänään meillä oli tosi hyvä fiilis ja me halusimme vain voittaa ottelun. Vaikka Jymy veikin ensimmäisen erän, niin uskoin, että me voitamme ottelun. Tiesin, että me pystymme parempaan, Aronen sanoi.

OrPo, JymyVolley
Daria Butkevych teki loistavat pisteet, vaikka JymyVolleyn tavoitteena oli pitää hänet kurissa. Pallon kentän laittamiseen lisäksi Butkevych haki monta lähes mahdotonta palloa vielä takaisiin peliin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Jymy halusi pitää Butkevychin kurissa

Kotijoukkueen kannalta oli hienoa, että myös Daria Butkevych palasi normaalille tasolleen. Hänen pistesaldonsa illan ottelussa oli 20/+16, vaikka JymyVolley yritti edellisistä kohtaamisista oppineena saada hänen tehojaan alas.

– Yritimme pelata niin, ettei Butkevychille mene paljon passeja, mutta Aronen pelasikin sitten voittavaa lentopalloa. Meillä ei todellakaan ollut huono syöttöpeli, mutta OrPolla vastaanotto oli ihan kammottavalla tasolla. OrPo siis nosti hyvin ja pelasi hienommin, JymyVolleyn valmentaja Aleksi Mutka myönsi.

OrPon valmentaja Andrea Carasi vaihtoi jo ottelun ensimmäisessä erässä tilanteessa 8–13 Linnea Kuuselan tilalle kentälle Oona Viljasen. Viljanen pelasi loistavan ottelun: hänen vastaanottoprosenttinsa oli 53 ja tehoiksi tuli 4/+1.

– Tein vaihdon, koska meidän piti saada pisteitä. Vaikka Oona ei kovin paljon tehnyt pisteitä, hän pelasi muuten aivan loistavasti koko ottelun, Carasi sanoi.

Ensimmäisessä erässä kentälle pääsi myös nuori Naomie Jeger.

OrPo pelasi joukkueena

Carasin mukaan yksi ratkaiseva tekijä illan hyvään lopputulokseen oli se, että joukkue oli edeltävän viikon aikana harjoitellut hyvin.

– Mutta meillä on tänään myös taistelijan luonnetta ja taistelimme jokaisesta pisteestä. Me pelasimme joukkueena. Uskon, että vaikeat aikamme ovat nyt ohi, Carasi sanoi ja viittasi muun muassa Anastasia Borichevan loukkaantumiseen.

Joukkueena pelaamisesta kertovat myös tilastot. Arosen ja Butkevychin lisäksi hienon pistesaldon keräsivät myös keskipelaajat Jessika Mursula (13/+9) ja Siiri Vehmanen (10/+7). Mursula syötti myös kolme ässää.

Lisäksi passari Taija Kaukoranta ja PRO-libero palkittu Emilia Putkisaari pelasivat upean ottelun ja mahdollistivat siten joukkuetovereilleen pisteiden paukuttamisen.

Joukkueiden tilastomerkinnät olivat seuraavat: torjunnat 9–5, ässät 7–3, syöttövirheet 11–8, hyökkäysprosentti 40–35 ja vastaanottoprosentti 50–43.

OrPo, JymyVolley
Jessika Mursulalla oli myös loistava ilta. Hän syötti muun muassa kolme ässää. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Uudella kakkosvalmentajalla oli ensimmäinen kotiottelu

OrPon joukkueen vahvuudessa oli ensimmäisessä kotiottelussaan mukana myös joukkueen uusi kakkosvalmentaja, italialainen Fabio Menta.

Otteluisäntänä illan ottelussa oli Oriveden kaupunki, joka tarjosi kuntalaisille vapaan pääsyn otteluun. Kutsuun oli vastattu hyvin ja tunnelma ottelun aikana oli sen mukainen.

– Tavallista enemmän meillä oli tänään katsojia paikalla, varmaan noin sata enemmän kuin normaalisti. Se oli hieno juttu. Toivottavasti saimme tällä ottelulla lentopalloinnostusta sytytettyä, liigajoukkueen manageri Mika Putkisaari iloitsi.

OrPo pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina, jolloin se matkaa naapuriin Kangasalan vieraaksi. Aiemmissa kauden kohtaamisissa kumpikin joukkue on vienyt yhden voiton ja edellisen vei OrPo Orivedellä.

– Nyt täytyy vain levätä ja lähteä huomiseen otteluun samalla energialla kuin tänään. Toivottavasti tämä peli ei huomenna tunnu meidän jaloissa, Aronen totesi.

Ottelun alussa Nurmon Jymyn ja OrPossakin pelannut Kaisa Jokinen kukitettiin 500. liigaottelun kunniaksi.

Leave a Comment