”Hänen ansioluettelonsa on ihan järkyttävä” – OrPon uusi kakkosvalmentaja on kokenut italialainen Fabio Menta, joka on viimeksi valmentanut Mongoliassa

Fabio Menta
Italialainen Fabio Menta on OrPon uusi kakkosvalmentaja. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistuksen naisten Mestaruusliigajoukkueen uutena kakkosvalmentajana on aloittanut tammikuun puolivälissä italialainen, 61-vuotias Fabio Menta.

Joukkueen kakkosvalmentajan paikka tuli avoimeksi, kun viime kesänä tehtävään valittu Darco Gorunovic pyysi joulun jälkeen seuraa vapauttamaan hänet tehtävästään. Gorunovic halusi palata perheensä luo Serbiaan.

Lue myös: Yhdysvaltalaispassari Piper Matsumoto OrPoon – lisää ulottuvuutta verkolle: maanantaina tuli tieto, että kakkosvalmentaja haluaa palata perheen luo Serbiaan

Liigajoukkueen manageri Mika Putkisaari kertoo, että Gorunovicin lähdön jälkeen oli heti selvää, että hänen tilalleen etsitään uusi henkilö.

– Darcon tilalle piti saada ehdottomasti uusi valmentaja. Yksin valmennustyön tekemisessä olisi ollut nimittäin aivan järjetön homma.

Mentan sopimus OrPon kanssa kattaa kevätkauden. Orivedelle hänet saatiin, sillä hänen valmennussopimuksensa Mongoliassa oli päättynyt vuodenvaihteessa. Virallisesti Menta asuu Filippiineillä Manilassa.

–Hänen ansioluettelonsa on ihan järkyttävä. Joku saattaakin ihmetellä, että miten hän nyt Suomeen ja Orivedelle tulee, mutta hän hakee tällaisia kokemuksia. On hienoa, että hän liittyi valmennustiimiin ja tuo mittavan osaamisensa joukkueelle, Putkisaari sanoo.

Andrea Carasi, Fabio Monta
OrPon valmennuksesta vastaa nyt italialaiskaksikko Andrea Carasi ja Fabio Monta. Monta oli ensimmäistä kertaa mukana OrPon kotiottelussa, kun vieraaksi tuli JymyVolley. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Menta tuo joukkueeseen iän tuomaa rauhallisuutta

Menta on Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n valmentajakouluttaja ja hän on valmentanut 17 maassa. Euroopassa hän ei kuitenkaan ole valmentanut kuuteen vuoteen. Suomessa hän on ollut vuosia sitten.

Lue myös: Ei pelata kuin kolme erää, tiesi Kangasalan valmentaja Arttu Keränen ennen Pirkanmaan paikallisottelua – ja oikeassa oli, sillä OrPo vei huikean ottelun 0–3 ja nujersi Kangasalan toisen kerran peräkkäin

Menta on tehnyt pitkän lentopallouran ja on toiminut etenkin Kaakkois-Aasian suunnalla. Hän on ollut useassa maassa päävalmentajana sekä toiminut konsulttina ympäri maailmaa. Menta on myös perustanut verkkoakatemian ja hänen Facebook-blogillaan on yli 60 000 seuraajaa.

– Uskon, että hän tuo joukkueeseen ja valmennukseen iän tuomaa rauhallisuutta. Hän on hyvä osa kokonaisuutta ja on joukkueelle eräänlainen isähahmo, Putkisaari sanoo.

OrPon molemmat valmentajat ovat nyt italialaisia. Putkisaaren mukaan se on hyvä asia.

– Lentopallo on hektinen laji. He voivat nyt kommunikoida italiaksi nopeammin ja he myös varmasti ymmärtävät toisiaan.

OrPon tiedotteessa Fabio Menta kertoo olevansa erittäin innostunut liittymisestään OrPon valmennustiimiin.

– Tuon mukanani 42 vuoden lentopallokokemuksen valmentaja Andrea Carasin avuksi. Autan pelaajia saavuttamaan fyysisen huippunsa, jotta he suoriutuisivat parhaimmalla tavalla tulevissa pudotuspeleissä, Menta kertoo OrPon tiedotteessa.

Leave a Comment