Taas tieoloista Orivedellä – kirjoittaja toivoo, että Siitaman surkeisiin tieoloihin saataisiin parannusta

Kiitos Oriveden kaupungille 17. tammikuuta tietilaisuuden järjestämisestä Pitkäjärvellä.

On muuten hyvät tiet Pitkäjärvellä ja kuultiinkin tilaisuudessa, että rakennustoiminta on siellä vilkasta, uusia taloja syntyy useampia tälläkin hetkellä.

Täällä Siitamassa on toisenlaista, uudistaloja ei tietääkseni ole rakennettu ainakaan kymmeneen vuoteen vaikka täällä ollaan lähellä Tamperetta ja ympärillä kuntien asukasmäärä lisääntyy. Pahin este on surkeat tieolot.

Nyt 9-tien parannusprojektia täytyy muistuttaa, että teiden parannus ei ole nollasummapeliä eli 9-tien parannuksen ei pidä tarkoittaa että lähialueen olot huonontuvat.  Viimeaikoina tämä asia on näyttänyt huonolta, liittymät häviävät ja tiesuunnitelun ohjesäännöt ovat tärkeampiä kuin paikallisten ihmisten liikkuminen.

Oriveden kannalta pitäisi kiinnittää huomioita tämänkin alueen kehitykseen, jotta asukasluku alkaisi nousta niin kuin tapahtuu muissakin Tampereen ympäryskunnissa.

Läheisen Tarastenjärven vetytalous- ja kiertotalousaluesuunnitelmat pitää huomioida. Tarastejärvelle tullee paljon uusia työpaikkoja ja näin Siitamakin voisi olla kiinnostava kotipaikka tai yrityspaikkakunta kun täällä on paljon tilaa ja parempi mahdollisuus isompinkiin tontteihin kuin asemakaava-alueilla, jos on tarvetta talleihin ja muihin sellaisiin.

Tiet täytyisi Siitamassa vain saada 1950-luvulta 2000-luvulle…

Jukka Hossi

Leave a Comment