Orivedellä on yli 700 koiraa, mutta kunnasta ei silti löydy paikkaa koirapuistolle – valtuusto saa maanantaina miettiä, mitä se tekee puistoaloitteelle

Miten käy Orivedelle toivotun koirapuiston? Yksi päätös asiaan saadaan ensi viikolla, kun Oriveden kaupunginvaltuusto käsittelee kaupunginhallituksen sille tuomaa asiaa maanantain kokouksessaan.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että valtuustoaloite koirapuiston rakentamisesta Orivedelle todettaisiin loppuun käsitellyksi. Sopivaa paikkaa puistolle ei Oriveden kokoisesta kaupungista ole löytynyt eikä selvitystyötä enää haluta ilmeisesti jatkaa.

Koirapuiston suunnittelun lopettaminen olisi monelle pettymys. Kennelliitolta saatujen tilastotietojen mukaan Orivedellä on nimittäin ainakin 719 koiraa. Luku on kuitenkin vain suuntaa antava, sillä kaikkia koiria ei ole rekisteröity Kennelliittoon. Todellisuudessa koiria on siis enemmän. Käyttäjiä puistolle siis olisi, vaikka vain osa Orivedelle rekisteröidyistä koirista puistossa vierailisi.

Orivesi on viime aikoina pyrkinyt profiloitumaan liikunnallisena kuntana ja terveyden edistämisen edelläkävijänä. Koiraihmiset tietävät, mitä koira heille tekee. Se saa omistajan liikkumaan aktiivisesti. Hieno lisä Oriveden tarjontaan olisikin se, että lenkin koiran kanssa voisi joskus suunnata puistoon, jossa koira saisi juosta vapaana ja omistaja vaihtaa kuulumisia toisten kanssa.

Valtuustolla on mahdollisuus maanantaina evästää kaupunkia asiassa, ja päättää, ettei valtuustoaloitetta todeta loppuun käsitellyksi. Nähtäväksi siis jää, millaisen jatkon hanke saa.

Leave a Comment