Juuso Hassille 7-ottelun hopeaa SM-hallikisoista – ”Voittoa lähdettiin tietysti hakemaan, mutta kyllähän ottelu aina semmoista arvaamatonta on”

Juuso Hassi
Juuso Hassi voitti SM-hopeaa seitsenottelussa. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi voitti seitsenottelun SM-hopeaa viikonloppuna Helsingissä käydyissä SM-hallikilpailuissa.

Hopea irtosi pistein 5 229. Hassi jäi kullasta 85 pistettä. Voiton vei Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivonen pistein 5 314. Kolmanneksi sijoittui KU-58:n Leo Rautiainen 5 133 pisteellä.

– Voittoa lähdettiin tietysti hakemaan, mutta kyllähän ottelu aina semmoista arvaamatonta on. Olen tyytyväinen siihen, että kuitenkin hopeaa sain.

Hopeaa tuli samoista kisoista myös viime talvena, tuolloin pistein 5 393.

Lue myös: Sini Lällä hyppäsi hallikisoissa yllätyskultaa – SM-hopeaa voittaneen Juuso Hassin tavoitteena on tällä kaudella parantaa 10-ottelun ennätystään

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Hassi juoksi 60 metriä aikaan 7,21, hyppäsi pituutta 6,63, työnsi kuulaa 13,38 ja hyppäsi korkeutta 1,86.

– Melkeinpä ekana päivänä olisi täytynyt onnistua paremmin. Siinä aika pitkälti Toivosen Juuso karkasi, Hassi analysoi.

– Varsinkin pituushyppy epäonnistui, hän jatkaa.

Seiväs ja aidat toisen päivän ilonaiheita

Toisen päivän lajeista 60 metrin aidat kulkivat aikaan 8,49. Seivästä Hassi hyppäsi 4,52, ja 1 000 metrin päätösmatkalla aika oli 2.56,75.

– Toisena päivänä aidat ja seiväs olivat ihan hyvällä tasolla. Ekana päivänä ehkä muutkin lajit jäivät perustason alapuolelle. Sen jälkeen sitten ei ollut enää niin panosta sinänsä, kun Juusoon (Toivonen) oli iso ero ja vastaavasti taakse oli eroa.

Hassi toteaakin, että halliottelussa toiseen päivään pääsee lähtemään tuoreempana kuin kymppiottelussa ulkoradalla.

– Kymppiottelussa ekan päivän viimeinen laji on 400 metriä, ja se vaikuttaa huomattavasti kokonaiskuormitukseen ja toiseen päivään. Halliottelussa pääsee tuoreempana toiseen päivään, ja se on myös lyhyt verrattuna kymppiottelun toiseen päivään.

Hallikausi taputeltu

Juuso Hassin hallikausi loppui SM-hallikisoihin.

– Se oli lyhyt ja ytimekäs, hän naurahtaa.

Hassi nimittäin aloitti hallikautensa SM-halleja edeltävänä viikonloppuna Tampereelta, jossa hän osallistui Pirkanmaan avoimissa hallikilpailuissa 60 metrille. Hän juoksi niin alkuerässä kuin finaalissakin saman ajan, 7,19. Kokonaistuloksissa hän oli neljäs.

Kilpailut jatkuivat heti seuraavana päivänä Pyrinnön kansallisissa kilpailuissa. 60 metrin aitojen alkuerässä hän juoksi ajan 8,55. Finaalijuoksun hän jätti juoksematta. Pituudessa Hassi oli neljäs tuloksella 6,83.

– Halli on hyvä paikka saada lajeista kisasuorituksia ja sitä kautta myös kuvaa siitä, millä mallilla lajit ovat ja mihin lajeihin täytyy kesää kohti panostaa harjoituksissa.

Suurimpana kysymysmerkkinä Hassi pitää tällä hetkellä pituushyppyä.

– Kunto oli ihan ookoo tuolla kisoissakin, joten olisi voinut tehdä parempaa tulosta. Pituudessa on vain kolme suoritusta, joten siinä täytyisi ehtiä saamaan hyvä tulos. Se vaikuttaa tosi paljon pisteisiin ottelusarjassa, Hassi sanoo.

Hassia valmentaa Matti Liimatainen. SM-halleissa otteluvalmentajana toimi Jaakko Hassi.

Lauri Hassi ja Aino Suorsa myös mukana

Oriveden Ponnistukselta oli kaksi muutakin kisaajaa mukana SM-hallikisoissa.

Lauri Hassi sijoittui seitsemänneksi 800 metrillä. Hänen aikansa oli 1.56,10.

Aino Suorsa ylitti seipäässä 3,30 ollen kilpailun 13.

Lue myös: Aino Suorsa pisti viikon vanhan seiväsennätyksensä jälleen uusiksi – hallikautensa avannut Lauri Hassi myös ennätysvauhdissa

Oriveden Ponnistusta aiemmin edustanut, nykyisin Jyväskylän Kenttäurheilijoiden väreissä kilpaileva Sini Lällä otti SM-pronssia korkeushypyssä tuloksella 1,78.

Leave a Comment