Ei sentään rantapalloja kentälle

Onneksi lentopallossa ei heitellä rantapalloja kentälle putoamiskamppailun ratketessa. Etukäteisspekulaatioissa OrPon liigajoukkueen mahdollisuudet cup-voittaja Hämeenlinnaa vastaan arvioitiin lähes olemattomiksi. OrPo paransi otteitaan peli peliltä, ja ratkaiseva notkahdus koettiin vasta viimeisen pelin jälkipuoliskolla.

Joukkue taisteli nuoruuden innolla ottelusarjan loppuun asti ja tilannetta kuvailtiin jopa sensaatioksi. Kun voitto oli jo ihan lähellä, tuuli kääntyi ja epäonnikin hiipi kentälle. Ei ihme, jos pelaajat olivat ottelun päätyttyä kyynelsilmin. Pää pystyssä kentältä kuitenkin poistuttiin, sillä OrPo teki puolivälieristään todellisen taistelun.

Italialainen ammattilaisvalmentaja amatöörijoukkueen luotsina oli mielenkiintoinen yhdistelmä, mutta ainakin pelaajat tuntuivat kunnioittavan Andrea Carasin paneutumista tilastojen hyödyntämiseen ja taktisen puolen osaamista.

Samanaikaisesti kesken kauden remmiin hypännyt vanhempi valmentaja Fabio Menta teki töitä pelaajien fysiikkavalmennuksessa, ja kohti kevättä pelaajien ponnistusvoima ja nopeus vain kasvoivat. Liigatasolla tulevaisuuden haaveiden toteutuminen kun edellyttää sekä terävää päätä ja pelitilanteiden lukemista että voimaa ja kestävyyttä. Ei siis rantapalloja, vaan kaikkea hyvää urheilu-uralle tai sen jälkeen!

Leave a Comment