Sekä Oriveden Ponnistuksen C-pojat että C-tytöt pelaavat viikonloppuna SM-finaaliturnauksissa – ”Jos kaikki loksahtaa kohdalleen, on mahku olla aika korkeallakin”

Mikke Puputti (vas.), Onni Nieminen, Oskari Kymäläinen, Eino Kuivanen, Jaakko Niemi, Eetu Lietsala, Niilo Kilpinen (keskellä vas.), Peetu Salmi ja Lucas Wickman lähtevät hyvillä mielin SM-finaaliturnaukseen. Kuva: Hanna Niemi

Oriveden Ponnistuksen C-pojat aloittavat tänään perjantaina iltapäivällä urakkansa lentopallon SM-lopputurnauksessa Helsingissä.

Suomen mestaruudesta tavoittelee 12 välieristä finaaliturnaukseen tiensä raivannutta joukkuetta. Sijoitukset ovat selvillä lauantaina.

– Poikien finaalipaikka on aika harvinainen juttu. Edellisestä kerrasta, kun OrPolla on ollut poikajoukkue SM-finaaleissa, on aikaa useita vuosia. Tytöissä menestystä ja finaaliturnauspaikkoja on ollut useammin, kertoo joukkueen valmentaja Markku Puputti.

Nytkin C-poikien kanssa samaan aikaan OrPon samanikäiset tytöt pelaavat niin ikään SM-lopputurnauksessa Kangasalla. Heillä pelit ovat lauantaina ja sunnuntaina, ja joukkueita turnauksessa on yhteensä 16.

– Tyttöjen ja poikien saman ikäluokan SM-finaaliturnaus on yleensä järjestetty Kuortaneen urheiluopistolla, mutta tänä vuonna Kuortane-halli oli varattu, ja väki jakaantuu niin, että pojat menevät Helsinkiin Lehto-areenalle ja tytöt Kangasalle. Tämä on iso tapahtuma, ja on harmi, että joukkueet ovat nyt eri paikoissa.

Piste kerrallaan nautiskellen

Valmentaja Markku Puputti pitää vuosina 2008–2009-syntyneiden poikien pääsyä finaaliturnaukseen yllätyksenä.

– Tämä yllätti minutkin valmentajana, että tänä vuonna saavutettiin näin hyvä tulos. Meillä suurin osa pelaajista on vuotta nuorempia eli olemme samassa ikäluokassa ensi vuonnakin.

Finaaliturnaukseen lähdetään taistelemaan hyvällä fiiliksellä sijoituksista. Voittoon vaadittaisiin Puputin mukaan jo pientä ihmettä, sillä osalla turnaukseen osallistuvista muiden joukkueiden pelaajista on kokemusta jo miesten ykkössarjan peleistä.

– Sanotaanko, että jos pääsemme kahdeksan sakkiin, se on jo todella, todella kova saavutus.

– Sitä toivoo, että joukkue saisi tehtyä oman parhaansa. Sitten se sijoituskin on yleensä hyvä. Edetään piste kerrallaan ja nautitaan hetkestä. Jos kaikki loksahtaa kohdalleen, on mahku olla aika korkeallakin, Puputti miettii.

Hyvä yhteishenki menestyksen avain

Joukkueen kymmenen pelaajan runko on ollut koossa jo pitkään, F-junioreista asti. Matkan varrella mukaan on liittynyt uusia pelureita. Kaksi pelaajaa tulee Hämeenlinnasta asti.

– Heillä ei ollut pelipaikkaa, joten toivotimme heidät tervetulleiksi, Puputti selvittää.

Hän uskoo, että joukkueen hyvä yhteishenki on avain menestykseen.

– Meillä on hyvähenkinen, avoin porukka, joka tulee hyvin toimeen keskenään. Joukkueessa on kiva ilmapiiri pelata ja harrastaa.

Joukkueessa pelaavat Henri Lehtinen, Onni Nieminen, Jaakko Niemi, Niilo Kilpinen, Eetu Lietsala, Mikke Puputti, Peetu Salmi, Oskari Kymäläinen, Eino Kuivanen ja Lucas Wickman.

Puputti antaa kiitosta myös kaikkien pelaajien vanhemmille, jotka mahdollistavat harrastamisen. Joukkueen valmennustiimissä joukkueenjohtajana toimii Hanna Niemi ja huoltajana Jussi Lietsala.

Leave a Comment