Perinneyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Vihusaari – hallitukseen saatiin myös uusi jäsen

Vapaussotiemme Längelmäveden Seudun Perinneyhdistys
Yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat Aku Mäkelä (vas.), Markku Hannula, Markku Martikainen, Kimmo Vihusaari, Samuli Laurila ja Marko Tuominen. Uusi jäsen Joonas Soikka ei päässyt vuosikokoukseen. Kuva: Jari Peltonen

Vapaussotiemme Längelmäveden Seudun Perinneyhdistys piti vuosikokouksensa 30. maaliskuuta.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Vihusaari. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Joonas Soikka.

Hallituksessa jatkavat Markku Hannula, Samuli Laurila, Markku Martikainen, Aku Mäkelä ja Marko Tuominen

Yhdistyksen toimialue kattaa Juupajoen kunnan, Oriveden kaupungin sekä Jämsän kaupungista entisen Längelmäen alueen. Yhdistyksen toiminta painottuu isänmaamme vapauttajien 1918 ja itsenäisyyden puolustajien 1939–1945 muiston ja kunnioituksen vaalimiseen.

Näkyvin toimintamuoto on vuosittain tammikuun viimeisenä sunnuntaina järjestettävä Tammisunnuntain juhla. Juhlapuhujiksi on saatu nimekkäitä sotahistoriamme tuntijoita, mikä on taannut reilun kuulijajoukon juhliin.

Lue myös: ”Minulta löytyy ymmärystä niin valkoiselle kuin punaiselle puolelle” – Orivedellä Tammisunnuntain juhlassa puhunut Tuomas Hoppu kertoi yleisölle myös perustelut, mihin hänen ymmärryksensä pohjautuu

Tammisunnuntai on maamme vapauttamisen kannalta merkittävä päivä, koska tammikuun viimeisenä sunnuntaina 1918 Suomen hallituksen joukot ryhtyivät riisumaan aseista Suomessa ollutta venäläistä sotaväkeä.

Yhdistys osallistuu tapahtumiin ja huolehtii muistomerkeistä

Yhdistyksen jäsenet osallistuvat vuosittain erilaisiin tapahtumiin Juupajoella, Längelmäellä ja Orivedellä sekä laskevat Tammisunnuntaina havuseppeleet vapaussodan muistomerkeille koko toimialueella.

Toimialueellamme olevista seitsemästä muistomerkistä huolehtiminen on myös tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Vuoden 2024 Tammisunnuntain juhlassa juhlitaan myös yhdistyksen saavuttamaa 30 vuoden ikää.

Venäjän oikeudeton ja laajamittainen hyökkäys Ukrainaan runsas vuosi sitten viimeistään avasi suomalaistenkin silmät näkemään sen todellisen uhkan, minkä Venäjä rajanaapureilleen muodostaa. Vapaussotamme ja vapauden puolustamiseksi käydyt talvisota ja jatkosota ovat isänmaamme itsenäisyyden perusta.

Maanpuolustustahdon vaaliminen on meille jokaiselle tärkeä asia.  Sitä voi hyvin toteuttaa myös Vapaussotiemme Längelmäveden Seudun Perinneyhdistyksen kautta.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen tarkoitusperien mukaisesta toiminnasta. Jäsenmaksun suuruuskaan ei ole este, sillä se on ainoastaan 20 euroa vuodessa.

Yritykset ja yhteisöt voivat liittyä yhdistyksen kannatusjäseniksi parhaaksi katsomallaan summalla. Helpoimmin jäsenyys toteutuu ottamalla yhteys toimialueemme eri puolilla asuviin hallituksen jäseniin.

Markku Martikainen

Leave a Comment