Juupajoki juhlii, ja me myös!

Juupajoki on Pirkanmaan pienimpiä kuntia, mutta sen sijainti kahden kantatien varressa on oivallinen. Linjureita kulkee, ja kun vielä junatkin saatiin pysähtymään Korkeakoskella, se on hyvin saavutettavissa myös julkisilla kulkuneuvoilla.

Kunnan vahvuuksiin voidaan laskea myös pari isoa teollisuuslaitosta. Ne tuovat mukavasti verotuloja ja vireyttä paikkakunnalle, jonka teollinen perinne ansaitsee saada jatkuvuutta. Suutarien yliopistosta historian lehdille jäänyt Korkeakoski tuoksuu nykyään sahojen liepeillä vahvasti puulle ja tuoreelle purulle.

Eikä yritteliäisyys siihen ole jäänyt. Juupajoella elää kokemuksemme mukaan vahvana halu työllistää itsensä, mikä näkyy pienyritysten määrässä. Juupajokelaiset yrittäjät uskovat itseensä ja osaamiseensa. Heitä pääsee tapaamaan ison joukon viikonloppuna, kun yrittäjäyhdistys tekee tempauksellaan tutuksi, mitä kaikkea paikkakunnalla tehdään ja tuotetaan.

Yrittäjien tempaus jatkaa jo alkanutta 110-vuotiaan Juupajoen juhlintaa, johon myös toimituksemme halusi lähteä mukaan. Poimimme aiheiksi tähän Juupajoki 110 -pakettiimme kiinnostavia ihmisiä, ilmiöitä ja palasen elävää juupajokelaisuutta. Juhlinta jatkuu pitkin vuotta, eivätkä jututkaan tähän lopu. Paljon onnea, Juupajoki!

Leave a Comment