Mitalin kirkastaminen kullaksi jäi saavuttamatta – OrPon A-tytöt pelasivat jälleen SM-hopealle

OrPo, A-tytöt
OrPon A-tyttöjen joukkue on nyt toistamiseen SM-hopeamitalisti. Kuva: Enna Huurne

OrPon A-tytöt taipuivat ikäluokkansa SM-finaalin loppuottelussa Lempo-Volleylle 1-2 (25-22, 21-25, 5-15).

Lempo-Volley vei näin ollen mestaruuden ja OrPo sijoittui hopealle. Myös viime vuonna OrPon sijoitus oli toinen. Tuolloin OrPoa paremmin loppuottelussa pelasi Woman Volley Rovaniemeltä.

Lue myös: OrPon A-tytöt taistelivat SM-hopealle – WoVo vei kultamitalit pitkälti Oona Viljasen tehokkuuden ansiosta

Mitalistijoukkeet pysyivät samoina kuin vuosi sitten, järjestys vain muuttui hiukan. Nyt mestaruuden vienyt Lempo-Volley oli viime vuonna pronssijoukkue ja pronssit lähtivät tänä vuonna Rovaniemelle Arctic Volleyn mukana.

OrPo voitti turnauksessa kaikki muut ottelunsa paitsi loppuottelun. Se ei ollut myöskään antanut erääkään voittamissaan otteluissa vastustajille.

Lue myös: OrPon A-tytöt voitti oman lohkonsa ja eteni mitalipeleihin – sunnuntaina selviää, saako joukkue SM-mitalin

Lue myös: OrPon A-tyttöjen joukkue eteni SM-finaaliin – kultakamppailuun vastustajaksi tulee Lempo-Volley

Finaaliin OrPo lähtikin pienoisena ennakkosuosikkina. Ensimmäisessä erässä joukkue pelasikin mainiosti, kun taas Lempo-Volley aloitti hiukan haparoivasti. Toisessa erässä Lempo-Volley paransi otteitaan eikä se antanut enää OrPon pyörittää peliä. OrPolle tuli myös paljon omia virheitä.

Kolmannessa erässä hyvän pelivireen päälle saaneelle Lempo-Volleylla onnistui lähestulkoon kaikki, kun OrPon virhealttius jatkui. Lempo-Volley vei kolmannen erän selvästi ja pääsi juhlimaan mestaruutta.

Lempo-Volleyn tehokkaimmat pelaajat olivat LP Kangasalan liigajoukkueessa tällä kaudella pelanneet Neea-Mari Joki ja Iida Pöllänen. Kumpikin heistä teki ottelussa 14 pistettä.

OrPon tehokkain pelaaja oli Ada Aronen. Ottelutilaston mukaan Aronen teki ottelusssa 10 pistettä.

Leave a Comment