Pinja Oksanen tallettaa lemmikkien ilmeet kuvamuistoiksi – kuvaajan mukaan eläinkuvauksissa parasta on rentous ja liike

koiravalokuvaaja, match show
Oriveden Seudun Koirakerhon lauantain match show’ssa Pinja Oksasen kuvattavaksi tuli Minna Mäntymäen karjalankarhukoira Metsänkäyjän Rohkie Sisu. Sopiva kuvausmiljöö löytyi Längelmäki Hallin viereisestä metsästä. Kuva: Leena Lähdesmäki

Oriveden Seudun Koirakerhon match show’ssa lauantaina oli lisäpalveluna myös lemmikkien kuvaus.

Lue myös: Match show´ssa tuomarin tehtävänä on opastaa ja kannustaa – ”Mätsärissä ei tarvitse olla valmis, vaan tuomari on kehässä myös auttamassa”

Media- ja valokuvausalaa Jyväskylässä opiskeleva Pinja Oksanen oli paikalla esittelemässä yritystään ja kuvaamassa kisaan osallistuvia koirakoita.

– Tällä hetkellä toimin vielä äitini Nenasko-nimisessä yrityksessä, ja voin opiskella yrittäjyyttä hänen kanssaan, sillä olen vielä pääosin opiskelija. Yrittäjänä olen toiminut vasta vuodenvaihteesta alkaen. Omat nettisivutkin ovat vasta tulossa.

Oma yritys lähti liikkeelle sattuman kautta.

– Eräs tuttavani tuttu pyysi ottamaan kuvia koirastaan. Kuvat onnistuivat hyvin, ja hän halusi ehdottomasti maksaa niistä.

Erityisesti eläinten kuvaaminen on lähellä nuoren yrittäjän sydäntä.

– Olen ottanut lemmikkikuvia monenlaisista eläimistä. Näitä voi käydä katsomassa esimerkiksi Instagramissa nimelläni löytyvältä tililtäni. Nykyisin monet haluavat hyviä kuvia lemmikeistään eri tilanteissa, sillä kuvia tarvitaan vaikkapa somepäivityksissä ja nettisivuilla. Monet haluavat kuvia myös muistoksi eri tapahtumista.

Pinja Oksanen pitää työssään myös luovuudesta. Kuvia otettaessa voi keksiä erilaisia taustoja ja toki taustaa voi myös editoida tarvittaessa.

– Eläinkuvauksissa on parasta rentous ja liike. Silloin saa tallennettua eläinten erilaisia ilmeitä. Tässä työssä oppii aina uutta. Myös välineistöä on tarkoitus hankkia pikkuhiljaa lisää. Tavoitteenani on, että pystyisin tulevaisuudessa tekemään tätä työtä kokoaikaisesti.

Leave a Comment