Konsta Saarinen jahtaa jälleen SM-rallin osakilpailuvoittoa – nuori orivesiläinen pitää ennen Pohjanmaalla ajettavaa rallia SM5-luokan toista sijaa

Orivesiläisen Konsta Saarisen ja kartanlukija Joni Mäkelän kisakausi rallin suomenmestaruussarjassa jatkuu viikonloppuna Seinäjoen seudulla ajettavassa SM Pohjanmaa Rallissa.

Saarinen on SM5-luokassa toisena 58 pisteellä kolmen osakilpailun jälkeen. Sarjan kärkisijaa pitää Ville Hautamäki 84 pisteellä. Hautamäki voitti kaikki talven osakilpailut.

Lue myös: ”Tosi hienoja teitä päästiin ajamaan”, iloitsi Konsta Saarinen MM-ralleistakin tutuilla pätkillä Jyväskylän Talvirallissa – menohaluja olisi ollut enemmän kuin autossa oli tehoja, mutta vaikeuksista huolimatta nelossija kirkastui lopulta palkintokorokepaikaksi

Pohjanmaan Rallin kisatiedotteessa ennakoidaan, että Hautamäki on vahva SM5-luokan voittaja myös viikonloppuna ajettavassa rallissa.

– Kotikilpailuaan viikonloppuna ajava Hautamäki nappasi täyden pistepotin talvikaudelta ottamalla jokaisesta osakilpailusta voitot. Vähempään on tuskin tyytyminen nytkään, tiedotteessa arvioidaan.

Saarisen mainitaan laittaneen kapuloita Hautamäen rattaisiin parhaansa mukaan. Osakilpailuvoittoa ei Saarinen ole kuitenkaan vielä pystynyt ottamaan.

– Pohjanmaalla on jo lähestulkoon voiton tultava, mikäli nuorukainen mielii mukaan taisteluun mestaruudesta konkaria vastaan, kisatiedotteessa todetaan.

Pohjanmaan Rallin jälkeen on jäljellä enää kolme osakilpailua.

Luvassa myös Power Stage

Tällä kaudella rallin SM-sarjan osakilpailuissa on ajettu myös Secto Rally Finland Power Stage -erikoiskoe. Kilpailijat keräävät näiltä erikoiskokeilta luokittain pisteitä.

Saarinen on ollut kauden ralleissa Power Stagella nopein kerran ja toiseksi nopein kahdesti. Hautamäki puolestaan on tehnyt pohja-ajan kahdesti ja ollut toinen kerran.

Power Stage -kisan kokonaispistetilanne on näin ollen SM5-luokassa tällä hetkellä todella tiukka. Kärjessä oleva Hautamäki on kerännyt vain pisteen enemmän kuin Saarinen.

Pohjanmaan rallissa Power Stagena on osakilpailun viimeinen erikoiskoe, Naarajoki. Se ajetaan lauantaina kahteen kertaan, joten Power Stagelle lähtiessä tie on jo kuljettajille todella tuttu. Pituutta erikoiskokeella on 14,69 kilometriä.

Erikoiskoekilometrejä lähes 107

Pohjanmaan Ralli alkaa perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella ja lauantaina ralli jatkuu kuudella erikoiskokeella. Rallin voittaja pitäisi olla tiedossa lauantaina iltakuuden tienoilla.

Erikoiskoekilometrejä kisassa kuljettajille kertyy lähes 107 kilometriä. Kaiken kaikkiaan ralliin on ilmoittautunut 129 autokuntaa.

Kisatiedotteessa kerrotaan myös, että rallissa juhlitaan viikonlopun aikaa sen 50-vuotista historiaa. Paikalle on muun muassa kutsuttu aiempia kilpailun voittajia, kuten Simo Lampinen, Kyösti Hämäläinen ja Lasse Lampi. Heitä on mukana rallin lähtöseremonioissa perjantai-iltana.

Myös kisassa on mukana rallin aiempia yleiskilpailun voittajia, kun SM1-luokassa mukana ovat Teemu Asunmaa, Jari Huttunen ja Jukka Ketomäki.

Leave a Comment