Orivesiläislähtöiselle suunnistajalle keskimatkan SM-kultaa – mestaruus jaettiin kahden urheilijan kesken

Miia Niittynen totesi Suunnistusliiton tiedotteessa, että Vaasan poikkeuksellisessa maastossa oli maltettava suunnistaa tarkemmin kuin muualla. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

Orivesiläislähtöinen suunnistaja Miia Niittynen voitti lauantaina jaetun Suomen mestaruuden suunnistuksen keskimatkan SM-kilpailuissa Vaasassa.

Nykyään Kalevan Rastia edustava Miia Niittynen jakoi mestaruuden Suunta Jyväskylän Veera Klementtisen kanssa. Kaksikko käytti naisten 4,7 kilometrin rataan sekunnilleen saman ajan: 37.24.

Suomen Suunnistusliiton tiedotteessa Öjbergetin hiihtokeskuksen maastoa kuvaillaan pienipiirteiseksi ja urheilijoille fyysisesti raskaaksi.

– Aika paljon jouduin jarruttelemaan ja pysähtelemään, mutta suoritus oli kaikesta huolimatta hallittu. Oli tämä poikkeuksellinen maasto, jossa piti malttaa suunnistaa tarkemmin kuin muualla, Miia Niittynen kertoo kilpailun kulusta tiedotteessa.

Kilpailut olivat tasaiset niin naisten kuin miestenkin sarjoissa. Pronssille naisissa suunnistanut Hanne Hilo jäi voittajille neljä sekuntia. Miesten keskimatkalla puolestaan kahdeksan miestä mahtui minuutin sisään. Voittoon suunnisti Niittysen seurakaveri Lauri Nenonen.

Oriveden Ponnistuksessa suunnistusuransa aloittanut Niittynen on edustanut urallaan myös Tampereen KooVeetä.

Leave a Comment