Hengen eväitä: Armahdammeko?

Kesä on mitä parhaimmillaan ja lämpöäkin tuntuu jälleen löytyvän. Näin kesä, jota elämme, puhuu meille jälleen vehreydellään jotakin luonnon suuruudesta ja toisaalta myös Luojastaan. Millainen on Luoja – Jumalamme, kun luontokin on jo näin mahtava!

Tämä luonto siis puhuu jo Jumalasta ja voimme myös miettiä, mitä kaikkea Jumala on tehnyt meidän puolestamme. Viime sunnuntain tekstit puhuivat kadonneesta ja jälleen löytyneestä sekä ensi sunnuntain tekstit armahtamisesta.

Näihin molempiin teemoihin liittyy Jumalan armollisuus ja hän etsii meitä ja haluaa luoksensa jokaisen eksyneen. Jumalalle kukaan ihminen ei ole toivoton tapaus! Vaikka olisimme lähteneet kauas Jumalasta, niin silti hän kutsuu meitä luoksensa. Kutsu Jumalan valtakuntaan on aina voimassa hänen puoleltaan.

Jumalan valtakuntaan ja hänen tahdon mukaiseen elämään, jota saamme Jumalalta pyytää, liittyy myös armahtaminen. Meidän ihmisten tehtävänä on muistaa olla armollisia toisia kohtaan ja armahtaa toisia eikä tuomita heitä.

Monesti on kuitenkin niin, että me ihmiset olemme nopeita tuomitsemaan toisia ja leimaamaan heidät. Tällaisissa tilanteissa meidän olisi kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään ja odottaa ennemminkin kuin heti tuomita toinen ihminen. Raamattu opettaa meitä ennen kaikkea olemaan tuomitsematta ja pikemminkin puolustaa toista ja antamaan toisille anteeksi. Tämä ohje meidän on hyvä aina muistaa elämän eri tilanteissa.

Tämä armahtaminen ja anteeksiantaminen on yksi Jumalan valtakunnan keskeisistä asioista. Näitä asioita meidän on hyvä opetella jo nyt ja samalla saamme tutkia myös omaa elämäämme. Jumalalta voinkin pyytää sitä, että hän auttaisi ja neuvoisi tien, jota meidän tulisi kulkea. Tämä Jumalan tie on siitä ihmeellinen, että se vie meidät kerran täältä taivasten valtakuntaan.

Tie Jumalan valtakuntaa ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Sinne pääsemiseen tarvitaan usko kolmiyhteiseen Jumalaan. Tätä uskoa saamme Jumalalta pyytää, että minusta kadonneesta tai jo löytyneestä saisi kasvaa Jumalan valtakunnan kansalainen. Etsitään tätä ja pyydetään Jumalalta voimaa elää joka päivä hänen omanaan.

Hyvää ja siunattua kesän jatkoa sinulle!

Mika Tapiolinna

kirkkoherra

Oriveden seurakunta

Leave a Comment