Pirkan Hölkkään kutsutaan myös Oriveden seudun väkeä – starttipaikka on Valkeakoskella

Perinteinen Pirkan Hölkkä järjestetään yhteislähdöllä lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, tiedottaa Pirkan Hölkän toimikunta. Mittaa hölkällä on 33 kilometriä.

Hölkkään voi osallistua juosten, hölkäten sekä kävellen. Se on polkujuoksutapahtuma, joten se on kuntoilijalle mukava tapa testata omaa kuntoaan. Reitin varrella on huoltopisteitä, joissa tarjotaan vettä, mehua, kuntojuomaa, mehukeittoa, suolakurkkua ja kannustusta ja hymyä.

Hölkkä starttaa yhteislähdöllä Valkeakoskelta Saharan kentältä. Merkattu hölkkäreitti kulkee syksyisessä happirikkaassa säässä alkuun Valkeakosken Roukon lenkkipolun ja Pyörönmaan metsien kautta Rutajärvelle ja Taivalpirtin kautta Tampereen Nirvaan, Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen pihaan asti.

Aikuiskoulutuskeskuksesta on paluukuljetus linja-autoilla takaisin Valkeakoskelle.

Tiedotteessa myös kerrotaan, että jos osallistuja ei ole varma omasta kunnostan, niin nyt kannattaa lähteä kohottamaan kuntoaan lenkkipoluille ja saleille.

– Polkuhölkän alkuosan kannattaa aloittaa rauhallisemmin ja varmistaa näin oma jaksaminen maaliin asti. Jos ei jaksa juosta kokonaan, niin kävely väliin palauttaa elimistöäsi ja juoksu maistuu taas paremmalta, tiedotteessa opastetaan.

Pirkan Hölkkä on kuntotapahtuma nuorista ikäihmisiin asti. Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon Pirkan Kierroksen nettisivuilla. Myös jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan lähtöpaikalla.

Leave a Comment