Miia Niittynen oli EM-kisojen säpäkällä sprinttimatkalla 39:s

Suunnistuksen EM-kisoissa Italiassa ratkottiin keskiviikkona sprinttimatkojen mestarit.

Sprintin finaaliin tiensä aamun karsinnasta selvitti neljän muun suomalaisnaisen kanssa myös orivesiläislähtöinen Miia Niittynen.

Finaalissa Niittynen oli kisan 39:s. Niittysen aika oli tasan 14 minuuttia ja kisan voittaneesta Ruotsin Sara Hagströmistä hän jäi minuutin ja 43 sekuntia. Mukana finaalissa oli 46 suunnistajaa. Radan mitta oli kolme kilometriä.

Aamun karsinnassa Niittynen kilpaili ensimmäisessä erässä, jossa oli mukana 45 kilpailijaa. Niittynen suunnisti erässään 14:nneksi ajalla 11.53 ja eteni erästä viimeisenä finaaliin. Radan mitta oli 2 940 metriä.

Keskiviikon sprinttimatkat kisattiin Veronan kaduilla, joita Suunnistusliiton tiedotteessa kuvaillaan vilkkaiksi.

– Kisa vaati tällä kertaa äärimmäistä juoksuvoimaa ja kykyä puristaa aivan maaliviivalle asti, tiedotteessa sanotaan.

Niittynen kilpailee EM-kisoissa vielä Knock-Out sprintissä sunnuntaina.

Suomi voitti myös mitalin EM-kisojen ensimmäisenä päivänä, kun Tuomas Heikkilä juoksi miesten sprintissä kolmanneksi ajalla 12.31. Eroa kultamitaliin jäi vain viisi sekuntia ja hopeasta Heikkilä jäi vain sekunnin. Myös neljänteen sijaan eroa kertyi vain yksi sekunti.

Kisan voitti Sveitsin Matthias Kyburz ja toiseksi sijoittui Norjan Kasper Harlem Fosser.  Miesten finaaliradan mitta oli 3 490 metriä.

Naisten kisassa paras suomalainen oli Venla Harju, joka suunnisti sijalle 11.