OrPo taisteli sarjakakkosta vastaan, mutta sarjapisteet jäivät saamatta – ”Jos erät pelattaisiin 21 pisteeseen, olisimme suomenmestareita”

OrPo ja LP Viesti kohtasivat maanantaina kolmannen kerran tällä kaudella. LP Viesti vei ottelun erin 3-0. Myös kauden kohtaamiset LP Viesti vei 3-0. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon ja LP Viestin kauden kolmas kohtaaminen päättyi samaan lopputulokseen kuin kaksi aiempaakin kohtaamista eli LP Viestin voittoon. Viesti vei kotiottelunsa puhtaasti 3–0 (25–22, 25–21, 25–22).

Eräpisteet kuitenkin osoittavat, että OrPo ei ollut täysin vietävissä. OrPo taisteli upeasti, mutta joukkueen nukahdukset tärkeillä hetkillä käänsivät erät LP Viestille.

Kotijoukkue oli vahva etenkin erien lopuissa: se kampesi itsensä jokaisen erän voittoon tilanteista, joissa kummallakin joukkueella oli käytännössä jo 20 pistettä kasassa.

OrPon valmentaja Fabio Menta totesikin lehdistötilaisuudessa, että OrPo veisi mestaruuden, jos erät pelattaisiin 21 pisteeseen 25 pisteen sijaan.

– Meillä on aina sama ongelma: emme osaa pelata lentopalloa 20 pisteen jälkeen. Olemme hävinneet muistaakseni 14 erää tähän asti hyville joukkueille ja ero on keskittymisessä. Johdamme usein eriä ja nyt meidän pitää kasvaa joukkueena voittamaan niitä. Jos erät pelattaisiin 21 pisteeseen, olisimme suomenmestareita.

Huonosti pelatuista erien lopuista itseään ja joukkuettaan soimasi myös Ada Aronen.

– Ei tästä pelistä ole oikein mitään hyviä ajatuksia paitsi se, että saimme nostettua tasoamme kolmanteen erään. Tämä oli meiltä vähän löysää pelaamista. Teimme tiukissa hetkissä tyhmiä virheitä. Hävisimme erien lopuissa. Meillä ei oikein fokus pysynyt siinä vaiheessa, Aronen analysoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Aronen sai uurastaa koko illan, sillä LP viestin kohdisti ison osan syötöistään hänelle. Se ei Aroselle tullut yllätyksenä.

– Olimme ennalta puhuneet, että minulle ja Teija Vuorenmaalle syöttöjä varmasti kohdennetaan. Emilia Putkisaari on niin hyvä ja varma nostamaan, että häntä kannattaakin kiertää, Aronen sanoi.

OrPo pelasi edellisen ottelunsa lauantaina vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Siitä ottelusta OrPo otti upean voiton.

– Tilastoja en ole vielä nähnyt, mutta vastaanotto ei meillä tänään ollut varmaan niin hyvä kuin lauantaina. Luulen myös, että omat hyökkäystehoni olivat nyt huonommat kuin Hämeenlinnaa vastaan, Aronen arvioi.

OrPo, LP Viesti
OrPon kasvatti Milla Haapaniemellä oli hyvä ilta. Hän teki ottelussa tärkeitä torjuntoja ja ässäsyöttöjä. Lisäksi sassari Jenna Ylivainio tarjoili hänelle myös kolmannessa erässä pari messevää paikkaa, joista Haapaniemi löi pallon kenttään. Kuva: Markus Moisio, LP Viesti

OrPo on parempi kuin miltä sarjataulukko näyttää

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen totesi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että kotijoukkue sai pidettyä Arosen pimennossa kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä hän pääsi peliin mukaan.

– OrPo on oikeasti kovempi joukkue kuin sarjataulukko näyttää. He ovat pelanneet noin kymmenen peliä ilman hakkuria ja se näkyy tuloksessa. OrPo tulee varmasti aiheuttamaan tappioita useammalle joukkueelle kevätkaudella, kun heillä on uusi hakkuri, Stijepic, Lemminkäinen ennusti.

OrPon pelaajista Milla Haapaniemi teki illan aikana hienoja suorituksia. Hän muun muassa syötti kolme ässää ja otti kolme torjuntapistettä. Kun Jenna Ylivainio kolmannessa erässä osoitti passeja Haapaniemelle, niin niistäkin ratkaisuja ja pisteitä syntyi.

Haapaniemen saldoksi illan ottelusta kertyi 9/+8. Aronen keräsi tehot 14/+2 ja hakkuri Milka Stijepicin lukemat olivat 15/+9. Stijepic palkittiin myös ottelussa OrPon parhaana pelaajana.

– Tietysti pystymme parempaan emmekä ole tyytyväisiä tulokseen. Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä, että pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin LP Viesti. Erien lopuissa kuitenkin hävisimme tärkeät pisteet muutamiin virheisiin. Jatkossa meidän täytyy unohtaa virheet ja keskittyä seuraavaan palloon, Stijepic totesi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Tappiosta huolimatta voi olla vähän tyytyväinen siihen, että erät olivat tiukkoja. Kauden alku oli meille vaikea, koska pelaajat olivat loukkaantuneina viime kaudelta tai maajoukkueesta. Hyvä asia on se, että Viesti on yksi kovista joukkueista ja pystyimme pitkään pelaamaan samalla tasolla heidän kanssa, päävalmentaja Menta tiivisti.

LP Viestin parhaana pelaajana palkittu Kristina Yordanova oli erittäin iloinen siitä, että joukkue päätti syyskautensa voittoon.

– Olen todella tyytyväinen koko joukkueeni puolesta. Pelasin myös itse tänään hyvin. Meidän aseemme oli tänään syöttö, syötimme kovaa, Yordanova totesi.

LP Viestin tehokolmikon muodostivat viime kaudella OrPossa pelannut ja nyt kolmannessa erässä johtavaan rooliin noussut Daria Butkevych (16/+12), Yordanova (15/+7) ja vaihdosta kentälle tullut Arita Ternava (9/+7). PROliberona palkittiin LP Viestin Netta Laaksonen.

OrPo on nyt pelannut 15 ottelua ja se on kerännyt niistä 14 sarjapistettä. Sarjataulukossa joukkue on kahdeksantena. Edellä on vasta 12 ottelua pelannut LiigaPloki, jolla sarjapisteitä on tällä hetkellä saman verran kuin OrPolla.

OrPon niskaan hengittää Arctic Volley, joka sekin on pelannut vasta 13 sarjaottelua. Pisteitä sillä on kasassa 11.

OrPon seuraava Mestaruusliigan ottelu on loppiaisena. Silloin se matkaa Pihtiputaalle LiigaPlokin vieraaksi. Seuraava kotiottelu OrPolla on 13. tammikuuta, jolloin se kohtaa sarjassa viimeisenä olevan JymyVolleyn.

Juttua on muokattu 19.12.2023 klo 7.15: Juttuun on lisätty kommentit ottelun jälkeen pidetystä lehdistötilaisuudesta ja korjattu Stijepicin olleen OrPon parhaana palkittu pelaaja. Lisäksi otsikkoa on muutettu.

Leave a Comment