MAINOS
eLUOTSI FINLAND

Miksi tiilikaton puhdistus sammaleesta kannattaa?

Tiilikaton puhdistus sammaleesta tulee tehdä säännöllisesti, vaikka sammaleinen tiilikatto voikin hetken aikaa näyttää sympaattiselta. Ikävä kyllä sammal kuitenkin heikentää tiilten kuntoa ja puhdistamatta ja huoltamatta jätetty tiilikatto voi pahimmillaan jopa rikkoutua kokonaan.

Sammal voi rikkoa tiilet

Sammal kerää itseensä kosteutta ja siirtää sitä tiiliin, mikä heikentää tiilten kuntoa. Tiilistä tulee huokoisia tämän seurauksena, ja huokoset voivat suurentua halkeamiksi. Rikkinäiset tiilet eivät enää tarjoa suojaa ja kosteus voi päästä tunkeutumaan rakenteisiin. Tämä voi pahimmillaan johtaa vesivahinkoon.

Sammalissa oleva kosteus laajenee jäätyessään talvella ja pienenee taas sulaessaan. Myös tämä edestakainen liike kuluttaa tiiliä.

Sammalissa oleva kosteus ei haihdu, joten tiilikatto joutuu joko kosteuden hautomaksi tai jään saartamaksi jatkuvasti. Nyrkkisääntö on, että jos katolla on sammalta yhden kuutiometrin verran, tietää se katolle tuhannen kilon lisätaakkaa sammalen sisältämän kosteuden vuoksi.

Tiilikaton puhdistus sammaleesta ammattilaisvoimin

Tiilikaton puhdistus sammaleesta kannattaa tilata ammattilaisilta. Siinä säästää omaa aikaa ja jopa rahaa, kun puhdistus menee kerralla maaliin eikä katolla liikkumista varten tarvitse vuokrata tai hankkia turvavarusteita.

Meillä Katonpuhdistus.fi:ssä on kattojen huoltamisesta yli 10 vuoden kokemus.

Palvelemme asiakkaitamme laajalla alueella, aina Helsingistä Tampereelle ja Kotkasta Saloon saakka. Saat meiltä tiilikaton pesun, puhdistuksen, pinnoituksen ja maalauksen nopeasti ja laadukkaasti toteutettuna.

Kuinka usein tiilikatto pitää huoltaa?

Tiilikattoa tulee huoltaa säännöllisesti, jotta sammal pysyy poissa. Parhaan suojan tiilikatolle antaa säännöllinen hoito. Sadevesikourut puhdistetaan vähintään kerran vuodessa, syksyllä ennen lumien tuloa.

Jos asuu metsäisellä alueella ja rännit täyttyvät lehdistä ja muista roskista nopeasti, kannattaa ne puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä.

Sammaleenestokäsittely kannattaa tehdä tiilikatolle heti sen rakentamisesta lähtien aina kolmen – viiden vuoden välein.

Näin voi pidentää katon varsinaista puhdistusväliä jopa 15-20 vuoden päähän. Mikäli tiilikattoa ei ole huollettu alusta alkaen, tulee katto usein pestä ensimmäisen kerran viiden – 10 vuoden välein.

Pesun jälkeen tiilikatto kannattaa pinnoittaa suoja-aineella, mikä estää sammalen kasvua katolla ja suojaa sitä myös UV-säteilyltä ja muilta sään vaikutuksilta. Pinnoitus sulkee tiilten mahdolliset huokoset ja tekee katosta vettähylkivän. Pinnoitus tehdään katolle, jonka maalipinta on vielä hyvässä kunnossa.

Tiilikatto tulee maalata ensimmäisen kerran yleensä 15 vuoden ikäisenä ja siitä samalla syklillä eteenpäin. Maali tekee tiilikatosta kuin uuden! Se paitsi sulkee tiilten huokoset mutta uudistaa myös sen värin. Tiilikatto voidaan maalata alkuperäisellä värillä tai valita kokonaan uusi väri.

Käytämme maalauksessa Tikkurilan maaleja.

Katon sijainti vaikuttaa huollon tarpeeseen

Toisilla tiilikatoilla sammal alkaa kasvaa nopeammin, toisilla taas haalistuu tiilten väri. Katon sijainti vaikuttaa tähän. Mikäli tiilikatto on varjoisalla tontilla, jolla kasvaa paljon puita, on sammalen kasvulle otollisimmat oltavat. Sammal iskeekin yleensä ensimmäisenä katon pohjoispuolelle, mikä pääsee olemaan pidempään varjossa kuin eteläinen puoli.

Aurinkoisilla ja avoimilla tonteilla sijaitsevat katot taas eivät ehkä sammaloidu yhtä nopeasti, mutta aurinko pääsee paahtamaan tiiliä varjoisaa kattoa tehokkaammin. Tiilikatto saattaa siis tarvita pinnoitusta tai jopa uutta maalipintaa aikaisemmin, mikäli katto on usein auringon armoilla.

Miten tiilikaton puhdistus tapahtuu?

Tiilikaton puhdistus ja pesu meidän Katonpuhdistus.fi:n ammattilaisten tekemänä tapahtuu seuraavalla tavalla. Ensin olet ottanut meihin yhteyttä ja pyytänyt meidät ilmaiselle kartoituskäynnille. Olemme kertoneet, millaista huoltoa kattosi tarvitsee ja olet saanut kattosi kunnon ja koon perusteella sinulle lasketun tarjouksen. Sen hyväksymisen jälkeen tulemme sovittuna ajankohtana huoltamaan katon.

Ensin tarkistamme tiilikaton kunnon ja teemme mahdolliset pienet korjaukset, kuten vaihdamme rikkinäiset kattotiilet uusiin. Sen jälkeen pesemme katon puhtaaksi sammalista ja liasta painepesurilla.

Pesun jälkeen teemme tiilikatolle sammaleenestokäsittelyn, mikä ennaltaehkäisee uuden kasvuston syntyä. Tämän jälkeen katto voidaan vielä pinnoittaa suoja-aineella tai maalata, tarpeen mukaan.

Pesemme puhtaaksi myös rännit ja sadevesiputket ja huuhtelemme talon seinät ja ikkunat. Palvelun päätteeksi teemme loppusiivouksen talon ympäristössä ja varmistamme, että pihasi on yhtä siisti kuin ennen katon puhdistusta.

Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille

Saat meiltä tarjouksen ilmaisen tutustumiskäynnin jälkeen. Arvioimme kattosi kunnon ja sen tarvitsemat huoltotoimet, mittaamme katon ja saat näiden tietojen perusteella tarjouksen tehtävästä työstä.

Palvelemme vuodessa yli 500 tyytyväistä asiakasta. Olemme saaneet positiivista palautetta etenkin työmme laadusta, mutta myös ystävällisestä asiakaspalvelustamme. Kun tiilikattosi kaipaa huoltoa, pyydä meidät maksuttomalle kartoituskäynnille!

Katonpuhdistus.fi

MAINOS