OrPon kakkossarjan joukkue on aloittanut kautensa väkevästi

OrPon kakkossarjajoukkue
Iloisia ilmeitä 3-2 voiton jälkeen Vesilahdella. Kuva: Harri Raitala

OrPon kakkossarjan joukkue pelaa tällä kaudella nimellä Oriveden lukio/OrPo, koska lähes kaikki sen pelaajat ovat lukion opiskelijoita.

OrPon lohko on hyvätasoinen ja erittäin tasainen. Tähän mennessä pelatuista noin kahdestakymmenestä ottelusta puolet on ollut viiden erän pelejä. OrPon joukkue on lohkon selvästi nuorin, mutta se on näkynyt kentällä tähän mennessä pelkästään positiivisesti.

Takana on neljä ottelua, joista OrPo on napsinut peräti kolme voittoa. Ensimmäisessä pelissä vieraissa tuli kirvelevä tappio paikallisvastustaja Vilppulan Tähteä vastaan. Tähti pelasi erinomaisen pelin ja ansaitsi mukisematta voiton 1-3. OrPon akilleen kantapäänä oli heikko syöttö, vain viisi ässää, mutta kerrassaan 16 virhettä.

Toinen peli oli vieraissa Kangasalan kokeneita, viime vuoden sarjakakkosia vastaan. Viikolla tehdyt syöttötreenit toivat tulosta. Tällä kertaa tuli vain kuusi syöttövirhettä, mutta ässiä kertyi 19. Annastiina Tarkkanen teki niistä peräti 13. Salla Uusitalo takoi keskeltä kovan saldon 13/+12. OrPolle tuli itseluottamusta nostava voitto 3-1.

Ensimmäisessä kotipelissä vastaan asettui entisiä orpolaisia vilisevä KaLe. Vierasjoukkue pysyi OrPon kyydissä aina erien puoliväliin asti, mutta erien loput olivat tuskaisia. OrPon yllättäjä oli pelipäivän aamuna syyslomalta Lahdesta hälytetty Viivi Laurila (9/+5). OrPo sai kotivoiton puhtaasti 3-0.

Sitten oli vuorossa vierailu sarjan kärkipään Vesilahden Visan kotisaliin. Kokeneempi vastustaja teki vain 6-8 virhettä erää kohti OrPon 11-13 virhettä vastaan. OrPon kovempi hyökkäysvoima käänsi pelin kuitenkin loppua kohti vierasjoukkueelle, ja OrPolle kirjattiin riemastuttava voitto 3-2.

Nuori hakkuri Laura Yläjärvi pelasi loisto-ottelun tehden hyökkäyksessä 20 tappoa ja vain neljä virhettä. Lauraa säestivät hyvin passari Annastiina Tarkkasen tarkoista passeista Salla Uusitalo (15/+11) ja Annika Arola (12/+3).  Voiton myötä OrPo ponnahti peräti sarjakakkoseksi.

Yksi urheilun kuolemattomia lausahduksia on ”niin kilpailet kuin harjoittelet”. Tämä on osoittautunut todeksi varsinkin OrPon tyttöjen puolustuspelaamisessa. Treeneissä jokainen pelaaja hakee tai vähintäänkin yrittää hakea maihin mennen jokaista palloa. Tämä on näkynyt sarjapeleissä, joissa vastustaja ei ole saanut yhtään pistettä ilmaiseksi.

Yritteliästä peliä on ilo katsella sekä valmentajapenkiltä että katsomosta.

Joukkueen marraskuisissa kotiotteluissa vastustajat ovat Lempo, Supi-Volley, Vilppulan Tähti ja LP Kangasala. Seuraava kotiottelu pelataan 11. marraskuuta.

Harri Raitala

Leave a Comment