LP Viesti oli kolmannen kerran parempi – OrPo kohtaa seuraavaksi Puijo Volleyn

OrPo hävisi kolmannen kerran tällä kaudella LP Viestille. Ottelu pelattiin sunnuntaina Salossa. Numerot olivat 3-0 (25-19, 27-25, 25-21).

Tappio tiesi Ponnistukselle putoamista Suomen Cupista. Toiset liigajoukkueet pääsivät pelaamaan cupin jatkopaikasta ykkössarjalaisten kanssa, mutta OrPolle vastus tuli mestaruusliigan huipulta.

OrPo aloitti ottelun Salossa kuin etukäteen hävinneenä. Viesti vei näytöstyyliin ensimmäisen erän ja toista erää 14-9. Sitten oli Viestin vuoro virheillä ja OrPo nousi Saara Holmin hyökkäyksillä 20-22 johtoon. OrPo pääsi eräpalloon 24-25 Iina Andrikopoloun hyökkäysvirheellä. Annukka Paloniemen hyökkäysvirhe ja Viestin Andrikopoloun onnistunut hyökkäys päätti erän.

Sitkeä taistelu ei auttanut

Kolmannessa erässä taisteltiin erävoitosta sitkeästi. OrPo johti 12-16 ja oli tasoissa 16-16. Sen jälkeen Viestin passari Viktoriia Tuchashvili tarjoili passit hakkuri Anniek Siebringille, jota ei saatu torjutuksi. Loppusuoralla OrPon ainoat pisteet teki Paloniemi kerran torjumalla ja kerran hyökkäämällä.

OrPo söi voittamisen eväät runsailla syöttövirheillä ja vastaanottovirheillä. OrPo teki vain kaksi ässäsyöttöä, kun Viesti nakkeli niitä yhdeksän. Torjunnassa OrPo oli hieman parempi, kiitos Kaisa Nymanin viiden tapon. Tänä syksynä on useampi erä päättynyt ratkaisupalloissa omiin virheisiin.

Nyman palkittiin OrPon parhaana

Viestin parhaana palkittiin hakkuri Anniek Siebring ja OrPon parhaana Kaisa Nyman. Pistekisassa Siebring sai kolme pistettä, Tuchashvili kaksi ja Nyman yhden. PROliberoksi tuli Viestin Anne Syrjälä. Nymanin tehot olivat 10/+5, Paloniemen 11/+2, Holmin 9/+2 ja Isidora Ubavicin 9/0.

– Toinen erä olisi pitänyt ratkaista voitoksi. Nämä paikat ovat olleet nyt kovin haastavia joukkueellemme, kertoi OrPon palkittu Kaisa Nyman.

– Viesti oli vahvempi henkisellä puolella. Hyökkäys oli hyvää, mutta syöttövirheitä liikaa, myönsi OrPon käskyttäjä Sotiris Gkotsis.

– Pelasimme hyvin puolitoista erää. Kaisa Nyman oli OrPolta ainoa, joka tuli tänne voittamaan. Hän sytytti muutkin peliin ja saatiin kunnon taistelu voitosta, kertoi Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

OrPon kotipelit jatkuvat lauantaina. Vastaan tulee Puijo-Volley, joka voitti yllättäen OrPon kotonaan lokakuun alussa.