OrPo hyökkäsi Puijon aseettomaksi – voitto nosti OrPon sarjan viidenneksi

OrPo ja Puijo Volley
Annukka Paloniemi takoi palloa lattiaan ottelussa Puijo Volleyta vastaan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo kuittasi lauantaina Kuopion lokakuisen tappionsa Puijo Wolleyta vastaan upealla tavalla.

Naseva syöttöpeli ja musertavan vahva syöttöpeli toi ylivoimaisen 3-0 (25-11, 25-19, 25-18) voiton. Ponnistus nousi sarjataulukossa viidenneksi, kaksi pistettä LiigaPlokin edelle.

Ensimmäisessä erässä loistavaa peliä

Avauserä oli parasta peliä, mitä tällä kaudella joukkueelta on nähty. Anastasia Borichevan ja Isidora Ubavicin syötöillä OrPo karkasi 11-1 johtoon. Puijo käytti toisen aikalisänsä jo 9-1 tilanteessa.

Ubavic syötti hypäreitä, joita on kaivattu joukkueen arsenaaliin. Nyt ne sujuivat muutoin, mutta syöttäjä astui kolmesti takarajan päälle.

Ensimmäinen erä oli erikoinen: OrPo ei tehnyt vastaanottovirhettä, eikä yhtään pistetorjuntaa. Hyökkäys oli terävää, silä joka toinen pallo painui lattiaan.

Verkkopeli oli hallussa

Toisen erän alussa OrPo löysäsi tehojaan. Puijo pääsi mukaan peliin ja johti erää jo 10-13. OrPo nousi tasoihin 17-17 ja meni sen jälkeen menojaan.

Kolmannessa OrPon hyökkäysvoima puri taas ja vieraat auttoivat hyökkäysvirheillään kotijoukkueen selkeään erävoittoon.

OrPo hallitsi peliä verkolla. Torjunnat se voitti 7-1 ja hyökkäyksen 48-28 prosentein. Toimiva hyökkäyspeli syntyi, vaikka joukkueen vastaanottoprosentti oli alhainen.

Puijo suuntasi aloitukset 31 kertaa Annukka Paloniemelle. Vain kaksi upposi raakana, hataraankin nostoon löytyy paikkaaja. Libero Sanna Häkkinen nosti pallot tarkkana hihapassina nelospaikalle, mistä syöttöä jo nostanut Paloniemi iski palloja lattiaan 60 prosentin teholla. Paloniemi teki ottelussa 15 pistettä.

OrPon hyökkäysrintama oli myös leveä. Saara Holm ja Kaisa Nyman hyökkäsivät 50 prosentin tehoilla. Isidora Ubavic hyökkäsi upeasti kahdessa ensimmäisessä erässä. Torjujana hän oli OrPon paras neljällä tapolla.

”Vahva ja puhdas esitys”

OrPon parhaana palkittiin Isidora Ubavic. Puijon palkittu oli Emilia Kääntä.

Pistekisassa Ubavic (15/+8) sai kolme pistettä, Annukka Paloniemi (15/+12) kaksi ja passari Nea Luntamo yhden pisteen. PROlibero palkittu oli kotijoukkueen Sanna Häkkinen.

– Tärkeät pisteet saatiin. Vahva ja puhdas esitys meiltä, totesi kentällä valtavasti urakoinut Annukka Paloniemi.

– Tuttuja pelaajia oli paljon, torjunta ja puolutuspelaaminen oli meiltä heikko, totesi viime kaudella OrPon riveissä pelannut Emilia Kääntä.

– Teimme ”ohipelin”. Rentous puuttui, torjunta ja hyökkäys oli vajavaista. Hyvää oli vastaanottopeli, kertoi Puijon käskyttäjä Jukka Lehtonen.

– Keskittyminen oli hyvää alusta loppuun. Hyökkäys ja torjunta-puolustus toimi mainiosti. Pitkissä palloissa OrPo oli vahva. Yhteispeli kentällä sujui, kehui OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

– Isidora Ubavicin huippuvireen löytämisessä edetään askel kerrallaan, selvitti Gkotsis.

OrPo pelaa seuravan peli otteluohjelman mukaan on Rovaniemellä itsenäisyyspäivänä WoVoa vastaan. Kotona pelataan tänä vuonna vielä kaksi peliä. Kuortane tulee Orivedelle 16. joulukuuta ja Woman Volley 20. joulukuuta.