Joulupolulla voi tavata seimen lapsen, laulavan linnun ja tietenkin joulupukin

Joulupolku
Joskus iskee jouluväsymys, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliiton sukkatontulla. Hauskat oivallukset värittävät eri yhdistysten puita ja kertovat samalla toiminnasta. Kuva: Leena Lähdesmäki

Vaikka korona peruutti monia joulun ajan tapahtumia, ei Hiukkaalla jääty toimettomiksi. Liisa Naapi kutsui koolle Längelmäen yhdistyksiä ja yhteisöjä, ja pitopaikan pihakoivikkoon rakennettiin yhdessä Joulupolku.

– Mukaan lähti pitkästi toistakymmentä yhdistystä, jotka toteuttivat polun varteen omaa toimintaansa kuvaavia joulupuita. Esimerkiksi Lions Ladyt koristelivat puunsa omenoilla syksyllä avatun mehuaseman kunniaksi. Puissa näkee monenlaista käsityön taitoa ja luovuutta. Polku on myös hieno yhteisöllisyyden osoitus, kuvailee Liisa Naapi.

Polku kulkee helpossa maastossa, joten siellä pääsevät liikkumaan monen ikäiset joulutunnelman etsijät. Nähtävää riittää myös useammalle katselukerralle.

Joulupolku
Eläkeliiton ystävätoiminnan retki suuntautui Joulupolulle. Mukana olivat Ismo Peltonen, Riitta Salo, Eevi Lehtinen, Toini Lautala ja Pirjo Eeli. Kuva: Leena Lähdesmäki

Lintu laulaa Eläkeliiton puussa

Eläkeliiton Längelmäen yhdistyksen Pirjo Eeli käy tarkastamassa yhdistyksen koristeleman puun kuntoa.

– Löysimme tämän kolmen puun ryhmän, joka osui justiinsa nappiin meille, sillä tässä oli sopivasti puu Eläkeliitolle, toiminnassa mukana oleville LänkiÄijille ja vapaaehtoistoiminnalle.

– Koristelimme puun jouluun liittyvillä sanonnoilla ja sananlaskuilla. Mäkisen Jorma rakensi paikalla olleeseen kantoon tonttujen kerrostalon, ja kun yhdessä puussa oli jo valmiina oikea linnunpesä, niin totta kai sinne laitettiin myös lintu laulamaan.

Toini Lautala ja Eevi Lehtinen ovat mukana eläkeliittolaisten ystävätoiminnan retkellä Joulupolulla.

– On se mukavaa, että on näitä idearikkaita, jotka keksivät tällaistakin, kiittelee Eevi Lehtinen.

– Kävimme ensin joulupuurolla ja nyt kierrämme vielä polun. On hienoa, että tällä tavalla voi turvallisesti liikkua yhdessä, kertoo Toini Lautala.

Joulupolku
No onkos tullut kesä, voi joku ihmetellä kuullessaan linnun viserrystä kesken polun kiertämisen. Eläkeliiton Längelmäen yhdistyksen väki hyödynsi koristelussa valmiin linnunpesän. Kuva: Leena Lähdesmäki

Kuusenhakumatkalla pysähdys

Siurolaiset Satu ja Jouni Wallenius ovat kuusenhakumatkalla.

– Olemme kesäasukkaita, ja päätimme poiketa kahville ja kiertämään Joulupolkua, kertoo Satu Wallenius.

Joulupolun puista on vaikea valita kiinnostavinta.

– Ehkä se on tuo koululaisten pieni kuusi. Voi kyllä kuvitella, kuinka tärkeää on ollut päästä ripustamaan oma koristeensa kuusen oksille, pohtii Jouni Wallenius.

– Myös tuo värikkäiden tupsujen koristama puu on hieno.

Joulupolku on vapaasti kierrettävissä 3. tammikuuta asti päivittäin. Lähtö polulle tapahtuu Maivian pitojen pihasta.

Joulupolku
Satu ja Jouni Wallenius kurkistelivat Joulupolun puita kuusenhakumatkalla. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment