Joustavaa uutta vuotta 2021

Kuminauha venyy, joustaa ja toivottavasti ei napsahda poikki. Kulunut vuosi on opettanut meille venymistä ja joustavuutta. Vuoden mittaan on ollut paljon erilaisia ohjeistuksia ja rajoituksia.

Koulua on käyty välillä etäyhteyksien päästä ja moni on tehnyt töitä kotoa käsin. Yhteen ei ole saatu kokoontua normaalilla tavalla. Moni on varmasti kaivannut yhteyttä läheisiin ja ystäviin.

Päänsisäinen kuminauha on joutunut venymään.

Meille ihmisille on luontevaa yrittää kontrolloida ja suunnitella tulevaa. Uuteen vuoteen liittyy varmasti toiveita ja suunnitelmia. Toivottavasti mahdollisimman moni näistä toiveista ja suunnitelmista saisi toteutua.

Vuosi 2020 kuitenkin muistutti meitä siitä, että elämä ei mene aina niin, kuin suunnittelemme. Uuden vuoden alkaessa on hyvä muistaa, että on jotakin pysyvää, joka kestää läpi elämän haasteiden ja vaikeuksien.

”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.” (Hepr. 13:8)

Jeesuksen kanssa on hyvä aloittaa uusi vuosi. Saamme jättää kaikki murheemme, taakkamme ja virheemme Jeesuksen ristin juurelle. Saamme muistaa, että Jeesus rakastaa meitä valtavan paljon. Jeesus osoitti suurinta rakkautta kuolemalla ristillä meidän syntiemme tähden ja ylösnousemuksellaan antanut meille iankaikkisen elämän toivon.

Usko Jeesukseen kantaa meitä epävarman elämän keskellä. Meidän sydämemme ja mielemme ovat usein levottomat, mutta Jeesus lupaa oman rauhansa meille. Tätä rauhaa kannatta rukoilla omaan elämään.

Joustavuutta tulemme tarvitsemaan varmasti myös uutena vuotena. Rukouksessa saamme lähetystä Jumalaa ja pyytää apua ja kärsivällisyyttä siihen, miten voimme palvella ja rakastaa lähimmäisiämme.

Annetaan Jumalan armon ja rakkauden olla suurimpana voimavarana alkavana vuonna. Eletään päivä kerrallaan toisistamme huolta pitäen eikä huolehdita liikaa huomisesta. Oikein hyvää ja siunattua uutta vuotta 2021.

”Herran armoa on se, että vielä elämme, hänen laupeutensa ei lopu koskaan. Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa. Sieluni sanoo: ”Herra on kaikkeni, häneen minä turvaan.” Herra on hyvä sille, joka panee toivonsa häneen, sille, joka häntä etsii. Hyvä on hiljaisuudessa toivoa apua Herralta.” (Valit. 3:22–26)

Mikko Sorva

Nuorisotyönohjaaja

Oriveden seurakunta

Leave a Comment